Nieuw Voer #11: 27 september

Michaël Wilde over de uitdagende spelregels van ons nieuwe landbouwsysteem

Op 28 september zal het tweede seizoen van Nieuw Voer afgetrapt worden met Michaël Wilde. Na 12 jaar bij Eosta staat hij sinds 2019 aan het roer van Bionext. Een ketenorganisatie in de biologische sector. Samen met Michaël duikt Nieuw Voer dieper in de From Farm to fork strategie. Het nieuwe voedselsysteem van de Europese Unie gericht op gezondheid en duurzaamheid. Ondertussen is Nederland druk bezig met het vertalen hiervan naar de praktijk. 

Met Michaël worden de uiteenlopende implicaties van dit nieuwe voedsel- en landbouwsysteem voor boeren en andere systeemspelers in de voedseltransitie verkend. Wat voor invloed heeft deze verandering op wet- en regelgeving rond bijvoorbeeld gewasbestrijding, de stikstofproblematiek en kringlooplandbouw? Hoe moet het onderwijscurriculum aangepast worden om de boeren van de toekomst op te leiden? En welke ervaringen hebben de pioniers in binnen- en buitenland?

Wil je een toelichting op de From farm to fork spelregels? Zorg dan dat je maandag 28 september bij Nieuw Voer in de zaal zit en je bij laat praten.

Je bent van harte welkom bij Nieuw Voer #11 op 28 september 2020 van 19:30-22:00 uur in Rotterdam.

Ben je erbij? Meld je aan via info@nieuwvoer.nl.

Terugkijken of -luisteren? De podcast en beeldopname staan begin oktober online.

Voor meer informatie: www.nieuwvoer.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven