Gevangenen telen biologisch

De vraag naar biologische groenten is in de loop der tijd toegenomen. Daarom hebben de autoriteiten van de Indiase gevangenis Vizag Central de gevangenen aangemoedigd om te starten met biologisch telen. In een gesprek met de superintendent van Vizag Central vertelde S. Rahul: "Eerst zijn we begonnen op 0,81 hectare en nu hebben we dat uitgebreid naar 3 hectare. We hebben de gevangenen aangemoedigd om mest en andere biologische meststoffen te gebruiken."

De gevangenen produceren sopropo, okra, fleskalebas, tomaten en andere groenten. De vicepresident zegt dat een deel van de productie in de gevangenis wordt gegeten. Hij voegde eraan toe dat een flinke hoeveelheid wordt verkocht aan het sociale hostel dicht bij de gevangenis en de open markt.

De gevangenen die mogen helpen bij de teelt worden gekozen door de Deputy Inspector General of Police (DIG) op basis van een opdracht van de Director-General of Police (DG). Op dit moment zijn er ongeveer 35 gevangenen betrokken bij de teelt in de open gevangenis en zijn er 120 anderen betrokken bij de teelt binnen de gevangenis.

De autoriteiten van Vizag Central hebben verschillende initiatieven ontplooid om de gevangenen nieuwe vaardigheden aan te leren zodat ze hun leven anders vorm kunnen gaan geven. Ze produceren al beddengoed, bedden, fenyl en nachtkastjes voor ziekenhuizen. Ook is er een eenheid voor de verwerking van specerijen en een bakkerij, die door de gevangenen met iets meer rechten worden bemand. Tijdens de pandemie mochten de gevangenen ook gezichtsmaskers naaien als onderdeel van hun sociale verantwoordelijkheden en bijdrage. Het veiligheidsmateriaal werd onder andere geleverd aan Visakhapatnam Port Trust, politiemensen en ziekenhuizen.

Bron: Yo! Vizag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven