Allard Bakker, general manager De Groene Weg:

"Consumptie van bio-vlees in Nederland blijft ver achter"

Allard Bakker, general manager bij De Groene Weg, hoopt dat de Nederlandse consument in de toekomst wat vaker biologisch vlees wil gaan eten. Op LinkedIn heeft hij een link geplaatst naar een interview met hem op FoodAgribusiness (met de titel De Groene Weg: kansen biologisch vlees in buitenland). "Ik had er liever een andere kop boven gehad, maar het is wel de actualiteit. De consumptie van bio-vlees in de landen om ons heen groeit 'double digit', in Nederland blijven we ver achter, terwijl we het hier qua productie super voor elkaar hebben. In Nederland is het nog steeds zo dat zo'n 95% van de bevolking één of meerdere dagen per week vlees eet. Laten we er met elkaar naar streven dat dat wat vaker biologisch vlees is!"

In het artikel geeft hij onder andere aan dat de overheid een belangrijke rol kan spelen in de stimulering van de bio-consumptie. En dat omschakelsubsidies en dergelijke wat hem betreft niet nodig zijn. "De groei van bio-landbouw heeft alleen zin als de consumptie gaat toenemen. Overheidsstimulans moet hierop gebaseerd zijn."

Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven