Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alle seinen voor de lancering van het categoriemerk staan op groen"

Regionale ledenbijeenkomsten BioEggie

"Alle seinen voor de lancering van het categoriemerk BioEggie staan op groen. Nu is het aan de leden van de Biologische Pluimvee Vereniging om dit initiatief verder vorm te geven. Dit en het gegeven dat niet iedereen in de gelegenheid was om op de algemene leden vergadering van 3 juli aanwezig te zijn, heeft ons doen besluiten om kleinere regionale bijeenkomsten te organiseren", dat zegt Willem van Mourik, bestuurslid Biologische Pluimvee Vereniging (BPV) en voorzitter BioEggie B.V. in oprichting en biologisch legpluimveehouder in Dreumel.

De BPV heeft de volgende uitnodiging voor de regionale ledenbijeenkomsten verstuurd: 

In opdracht van onze leden heeft het bestuur onderzoek laten uitvoeren naar de wijze waarop er promotie gemaakt moet worden voor het biologische ei. Ook is er onderzoek uitgevoerd naar een structureel beter verdienmodel voor het biologische ei.             

Deze onderzoeken zijn inmiddels afgerond en op de algemene ledenvergadering van 3 juli aan de aanwezige leden gepresenteerd. De reacties op deze vergadering waren uitermate positief. 
Vervolgens is er verder gewerkt aan de uitwerking en de realisatie van een duurzame marketing voor het biologisch ei. Ook zijn er gesprekken gevoerd met leveranciers van biologische hennen en voeders, pakstations, de pers en verschillende belangenverenigingen. Opnieuw veel positieve en constructieve reacties ontvangen waar we ons voordeel mee kunnen doen. In de komende weken staan de eerst contacten met de retailorganisaties gepland.

Wij zijn met de Rabobank in een vergaand stadium om op basis van het opgestelde bedrijfsplan voor BioEggie BV i.o. een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan.

Alle seinen staan op groen en het is nu aan onze leden om dit initiatief verder vorm te geven. Dit en het gegeven dat niet iedereen in de gelegenheid was (mede door Corona) om op de algemene leden vergadering van 3 juli aanwezig te zijn, heeft ons doen besluiten om kleinere regionale bijeenkomsten te organiseren.

Doel van deze bijeenkomsten is tweeledig. Ten eerste om in alle rust het initiatief met de leden te bespreken en de laatste informatie met de leden te delen en ten tweede alle vragen te beantwoorden die van belang zijn voor u alvorens u besluit deel te nemen.

Graag ontmoeten wij u op één van onderstaande data:

  • Woensdag 9 september om 19:30 uur in de regio Barneveld
  • Woensdag 16 september om 19:30 uur in de regio Zwolle
  • Donderdag 17 september om 19:30 uur in de regio Druten
  • Woensdag 30 september om 19:30 uur in de regio Barneveld

Ons doel is om de bijeenkomsten te organiseren op de Rabobankvestigingen, vanzelfsprekend zullen wij alle Corona protocollen hiervoor aanhouden.

Wilt u per mail kenbaar maken of u gebruik maakt van deze uitnodiging en op welke datum u aanwezig zal zijn. Graag een mail sturen naar: [email protected] 

Binnenkort ontvangt u van ons het definitieve adres waarop de bijeenkomst wordt gehouden.

Met vriendelijke groet,

Willem van Mourik 
Voorzitter BioEggie BV i.o.
Bestuurslid BPV

Johan Verbeek
Bestuurslid BioEggie BV i.o.    
Bestuurslid BPV

Willem van Veenendaal 
Adviseur

Publicatiedatum: