Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klanten Coop Denemarken hebben via Too Good To Go 1 miljoen maaltijden gered

Sinds 2017 werkt Coop samen met de voedselverspillingsapp Too Good To Go, waarin consumenten tassen met houdbare producten kunnen kopen en op kunnen halen bij hun lokale supermarkt. Daarmee zijn al 1 miljoen maaltijden gered van de prullenbak, wat overeenkomt met een besparing van 2,5 ton CO2 en ongeveer 10.926 vluchten tussen Kopenhagen en Londen.

Signe D. Frese, CSR-directeur bij Coop, is blij met de samenwerking: "Onze consumenten zijn begaan met het voorkomen van voedselverspilling en daarom was de samenwerking met Too Good To Go heel logisch voor ons. Het is een gezamenlijk project dat echt nut heeft en het is fantastisch om te zien dat zowel onze consumenten als onze filialen het concept meteen omarmd hebben. Dat is ook de reden dat steeds meer filialen meedoen en er daarom nog meer voedsel wordt gered."

Bij Too Good To Go Denemarken is directeur Heidi Boye vol lof over de inzet van Coop: "Eén miljoen geredde maaltijden is een indrukwekkende mijlpaal. Coop was de eerste supermarktketen die meedeed en de deelnemende filialen zijn nu goed voor één vijfde van het totale aantal voedsel dat gered is in het vierjarige bestaan van Too Good To Go. Het spreekt dus voor zich dat we erg blij zijn met de samenwerking."

In de praktijk komt het erop neer dat de medewerkers van meer dan 400 Coop-filialen dagelijks de schappen controleren op producten die hun houdbaarheidsdatum naderen. Het kan gaan om gebakken brood dat de volgende dag niet meer verkocht mag worden, to-go-salades met een korte houdbaarheid of groenten en fruit dat simpelweg diezelfde dag gegeten moet worden. Door de samenwerking gaan die producten niet de prullenbak in, maar worden papieren tasjes samengesteld die gebruikers van de Too Good To Go-app op kunnen halen in de winkel.

Coop heeft in de 2030-strategie opgenomen dat voedselverspilling zoveel mogelijk teruggedrongen moet worden. Om dat doel te bereiken, gaat Coop onder andere: medewerkers opleiden, houdbare producten doneren, de samenwerking met Too Good To Go voortzetten en uitbreiden en winkelinkopen optimaliseren.

In Denemarken heeft de Too Good To Go-app bijna 2 miljoen gebruikers, maar het bedrijf is sinds de oprichting in 2016 inmiddels in 15 landen actief. Wereldwijd zijn er nu 23 miljoen gebruikers die al meer dan 41 miljoen maaltijden gered hebben, waarmee 104.000 ton CO2 bespaard is.

Bron: via.ritzau.dk

Publicatiedatum: