"Bio-dieet verlaagt glyfosaatspiegels binnen 6 dagen met 70%"

Een nieuwe studie toont aan dat Amerikaanse gezinnen glyfosaat via hun voedsel consumeren. Het goede nieuws: door op biologische voeding over te gaan, worden de glyfosaatspiegels snel verlaagd. In de studie (gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research) werden de pesticidenniveaus in vier Amerikaanse gezinnen bestudeerd, gedurende zes dagen met een niet-biologisch dieet en zes dagen met een volledig biologisch dieet. De stap naar een biologisch dieet verminderde het gehalte aan glyfosaat in het lichaam met 70%.

Deze studie maakt deel uit van een uitgebreide wetenschappelijke analyse die aantoont dat het overschakelen op een biologisch dieet de blootstelling aan pesticiden snel en drastisch vermindert. Er werd glyfosaat aangetroffen in het lichaam van elke deelnemer aan de studie, inclusief kinderen van 4 jaar.

"Het is opmerkelijk dat de niveaus van dit middel na minder dan een week zo drastisch zijn gedaald. Gezien onze resultaten en gerelateerde onderzoeken over hoe een biologisch dieet de blootstelling aan pesticiden snel vermindert, kunnen we verwachten dat de meeste Amerikanen vergelijkbare verlagingen van de glyfosaatspiegels zien als ze overschakelen op een biologisch dieet", aldus co-auteur Kendra Klein, PhD, senior staff sachientist bij Friends of the Earth.

Voor meer informatie: www.foe.org 

Bron: Friends of the Earth


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven