Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omschakelaar krijgt schade door ganzenvraat op basis van biologische tarieven uitbetaald

Succesvol bezwaar: faunaschade tweedejaars voedergewas

Biologische bedrijven die in het tweede omschakeljaar faunaschade ondervinden, kunnen deze schade op basis van biologische tarieven uitbetaald krijgen. Dit is de uitkomst van een bezwaar aan het bij BIJ12-Faunazaken. Dit bezwaar is met succes ingediend door een naar biologisch in omschakeling zijnde melkveebedrijf. Het betrof hier schade door ganzenvraat op grasland. Het Faunafonds had de betreffende schade vastgesteld op de gangbare droge-stof tarieven. Tijdens een hoorzitting heeft de omschakelende ondernemer het bezwaar nader toegelicht. Met succes, zo blijkt nu.

Naar aanleiding hiervan heeft BIJ12-Faunazaken hen onlangs schriftelijk bevestigd, dat de schade vastgesteld diende te worden op basis van de biologische droge-stof-tarieven. Hiervoor heeft zij het schadebedrag gecorrigeerd. "Belangrijkste argument is dat het bedrijf inmiddels de veestapel in omschakeling heeft gebracht. De ontstane voertekorten moet gecompenseerd worden met biologisch aangekocht veevoer. Het is namelijk niet mogelijk om gangbaar veevoer aan te kopen voor een biologische, dan wel naar biologisch omschakelende veestapel. Daarmee zou de veestapel bij het verstrekken van een rantsoen met gangbaar voer, door Skal, weer als gangbaar bestempeld worden. Dat zou een onevenredig en onterecht gevolg zijn, waardoor de schade voor het bedrijf nog aanzienlijk groter zou worden. In het kader van redelijkheid en billijkheid zou dit niet terecht zijn", zo licht Kees Water van Ekopart toe.

Voor meer informatie: info@ekopart.nl en www.ekopart.nl 

Publicatiedatum: