Nieuw in Alicante: een likeur op basis van bio-citroenen

In samenwerking met de Miguel Hernández Universiteit (UMH) heeft het bedrijf Vega Scorza uit het Spaanse Alicante een likeur geproduceerd op basis van gecertificeerde bio-citroenen uit de streek Vega Baja, zonder additieven en met behoud van alle eigenschappen na het bottelen.

Pilar Legua, professor Plantkunde en Microbiologie en hoofd van het project, legt uit dat bij de productie van de citroendrank de essentiële oliën van zowel de schil als het blad behouden blijven. De likeur is verkrijgbaar in een versie van 40° en een van 20°.

"Javier Vidal, directeur van Vega Scorza, wou al lang voor een toegevoegde waarde zorgen voor de citroenteelt in Vega Baja", legt Legua uit. "We zagen zeker mogelijkheden om een likeur te maken met bio-fruit uit deze regio. Er komen helemaal geen additieven aan te pas. Het eindproduct is iets geheel nieuws en werkelijk uniek", zo vertelt Legua.

In de regio’s Murcia en Alicante vindt meer dan 85% van de citroenteelt van heel Spanje plaats. Het merendeel van de citroenen wordt geëxporteerd en is bestemd voor verse consumptie, waardoor er nog veel ruimte is voor nieuwe concepten zoals likeurproductie.

De samenwerking tussen de UMH en Vega Scorza stopt hier niet. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om ook die delen van de citroen te benutten die niet worden gebruikt bij de productie van de likeur, bijvoorbeeld in de cosmetica.

Bron: 20minutos.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven