"Aanzuren drinkwater verbetert vertering"

Jonge varkens en leghennen doorlopen een aantal kritische periodes in hun leven waarin het maagdarmstelsel nog niet volledig ontwikkeld is en verteringsproblemen op de loer liggen. Door het drinkwater in deze fase aan te zuren, ondersteunt u de voorvertering en maagdarmgezondheid en verbetert u de waterkwaliteit, zo luidt het advies van Reudink.

Dunne mest
Pluimvee- en varkenshouders herkennen het vast: de lastige fase direct na het spenen van biggen, de opstart van vleesvarkens, de opfokperiode en de eerste weken na opzet van leghennen. Doordat het verteringsstelsel van jonge dieren nog niet ‘af’ is, stijgt het risico op dunne mest of ziekten bij stressvolle overgangsfases.

Drinkwater aanzuren
"U helpt uw biggen en kuikens in deze periodes door het drinkwater aan te zuren met een organisch zuur. Door het zure drinkwater daalt de pH in de maag sneller en verbetert de eiwitvertering. Daarnaast werken de zuren ook antibacterieel, zowel in het dier als in het watersysteem. Het remt de groei van ziektekiemen in het drinkwater en ondersteunt het microbiële evenwicht op darmniveau."

Goed watermanagement
"Het toepassen van zuren via drinkwater vergt een goed watermanagement. Belangrijk is dat u de drinkwaterkwaliteit monitort en het water conditioneert, zodat de werking van de zuren optimaal benut wordt."

Voor meer informatie: www.reudink-bio.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven