Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Inmiddels staan er flink wat jongeren op het land"

Kom je handen tekort?

In mei is het initiatief De Seizoensarbeiders gestart. Hiermee worden mensen die als gevolg van de coronacrisis tijdelijk geen werk hebben en boeren mét werk aan elkaar verbonden. Het gaat om een initiatief van Slow Food Youth Network in samenwerking met Bionext en NijkAgro. Lianne de Bie, directeur SFYN, geeft aan dat het initiatief tot nu toe erg succesvol is. "Inmiddels staan er flink wat jongeren op het land en creëren we al veel mooie verhalen. Op dit moment zijn we weer op zoek naar meer biologische boeren om onze gezellige en hardwerkende seizoenarbeiders te plaatsen. Ik roep boeren die hulp kunnen gebruiken dan ook graag op om zich te melden."

Het werk dat De Seizoensarbeiders verrichten varieert van onkruid wieden op een corona-proof 'wiedbed' tot werk in een kaasmakerij. Het gaat om heel verschillende klussen. De initiatiefnemers proberen de werkers zoveel mogelijk aan één boer te koppelen, zodat zij het bedrijf echt leren kennen en handig worden in het werk.

Bionext-directeur Michaël Wilde is erg tevreden over de samenwerking. "Ik wil bio-boeren die mensen zoeken dan ook zeker oproepen om zich aan te melden. SFYN kent heel veel jongeren die graag op een biologisch bedrijf aan de slag willen. En NijkAgro, agro dienstverlener, verzorgt de contracten en financiële afhandeling van De Seizoensarbeiders. Dit voorkomt dat voeren met meer adminstratie worden opgezadeld."

Voor meer informatie: [email protected] en www.deseizoensarbeiders.nl