Amerikaanse bio-fruitteler ontvangt Bee Better Certification

Het Amerikaanse Homegrown Organic Farms is verheugd over de toekenning van de Bee Better Certification voor hun teelt van blauwe bessen in Oregon. Deze certificering erkent de praktijken van teeltbedrijven om bijen en andere bestuivers te beschermen en toont de natuurbeschermingsgezindheid van het bedrijf en de telers die het bedrijf vertegenwoordigen.

De Xerces Society ontwikkelde de Bee Better Certification om het behoud van bestuivers in de tuinbouw te bevorderen. De Bee Better-teeltnormen zijn wetenschappelijk onderbouwd en in het veld getest en zorgen voor een beter welzijn van de bestuivers. Verificatie door  Oregon Tilth zorgt ervoor dat het certificeringsproces transparant en betrouwbaar is.

Scott Mabs van Homegrown Organic Farms: "Omdat wij in de biologische fruitsector actief zijn, zijn we ons zeer bewust van de mate waarin onze gewassen afhankelijk zijn van bijen. Het behalen van deze certificering was slechts één van de manieren waarop we werken aan de zorg voor ons land en het milieu en uiteindelijk de duurzaamheid van onze bedrijven op de lange termijn kunnen waarborgen. Wij zijn erg enthousiast en trots op deze prestatie en kijken uit naar weer een uitstekend biologisch blauwe bessenseizoen."

Homegrown Organic Farms is een Amerikaans familiebedrijf dat sinds 1998 uitsluitend gecertificeerde biologische producten teelt en afzet.

Liz Robertson, Bee Better Certified Administrator van de Xerces Society: "De Bee Better-certificering is een mijlpaal, niet alleen voor hun bedrijf, maar ook voor Bee Better Certified. Wij blijven een wijdverspreide interesse zien in de fruitsector en we zijn blij dat een dergelijk bedrijf de Bee Better Certified-producten die beschikbaar zijn in winkels, kan aanvullen. We kijken ernaar uit om de komende jaren met hen samen te werken."

De Bee Better gecertificeerde blauwe bessen van Homegrown Organic Farms worden verpakt met het Bee Better zegel als fraudebestendige sluiting en zijn direct beschikbaar voor verlading.

Voor meer informatie:

Cherie France
Homegrown Organic Farms
+1 559 306 1750
cherie.france@hgofarms.com                             
www.hgofarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven