Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

"Uiteindelijk kiezen we met z'n allen hoe onze wereld er uit gaat zien"

Op Timpelsteed, een akkerbouwbedrijf van 60 hectare in Noordoost Friesland, werken Pyt en Rika Sipma met biodynamische principes. Naast het akker- en tuinbouwgedeelte is er ook een boerderijwinkel en werken ze samen met een zorgboerderij. "We proberen elkaar (en anderen) te bewegen om een mindset aan te meten waarin mens en milieu kan bloeien. Uiteindelijk zien we ons bedrijf als een stukje van een groter geheel waarbij zelfs kleine stapjes erg belangrijk kunnen zijn om uiteindelijk impact te geven", aldus Pyt en Rika in een artikel van Caring Farmers.

"We stellen ons bedrijf graag open voor mensen die ook willen bewegen in een bewust duurzame levensvisie. Het gaat daarbij veel verder dan regels, voorwaarden en geld. Uiteindelijk willen we onze aarde/boerderij beter doorgeven dan dat we hem hebben gekregen."

Pyt en Rika besteden veel aandacht aan contact met mensen. "We willen iedereen stimuleren om goed na te denken over hoe ze hun leven willen leven, wat daar voor nodig is en welke impact dit heeft voor mens en milieu. Vaak is er veel onbekend over duurzamere opties waar het gaat om bijvoorbeeld voeding en levensstijl. Uiteindelijk kiezen we met z'n allen hoe onze wereld er uit gaat zien."

Pyt en Rika zijn lid van Caring Farmers. "We vinden dat er nog erg veel te winnen is op het gebied van verduurzaming van de maatschappij in het algemeen en de rol van goede voeding in het bijzonder. We herkennen veel van de visie vanuit Caring Farmers en wil graag bijdragen om de kennis van verduurzaming te verspreiden."

Voor meer informatie: www.timpelsteed.nl

Bron: Caring Farmers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven