Rangamati district, zuidoost Bangladesh

Bio-mango's uit Naniarchar voor het eerst op Europese markt

Rangamati is een district in het zuidoosten van Bangladesh. Sinds kort worden bio-mango's, die in de regio Naniarchar in dit district worden geteeld, geëxporteerd naar verschillende Europese landen, waaronder Italië en het Verenigd Koninkrijk. De export was een gezamenlijk initiatief van het Department of Agricultural Extension (DAE) en Horticulture Centre.

De autoriteiten hebben zich ten doel gesteld om 50.550 ton mango's te oogsten uit 3.370 ha. Die willen ze toevoegen aan de 2.600 kg mango's die tot nu toe naar Italië zijn geëxporteerd en de 500 kg die naar het Verenigd Koninkrijk ging. Volgens bronnen is er vraag naar ongeveer acht ton mango's in verschillende andere landen.

Paban Kumar Chakma van DAE in Rangamati: "Mango's die in de heuvelachtige gebieden van het land worden geteeld hebben een andere smaak dan de mango's die in andere streken worden geteeld. Eerder vonden wij het zelfs moeilijk om onze mango's naar de lokale markten te verladen vanwege de slechte communicatie. Vanaf dit jaar zijn we begonnen met het exporteren van mango's die in Rangamati worden geteeld. We hebben goede hoop dat we elk jaar duizend ton mango's uit de heuvels kunnen exporteren." 

"We geven ook regelmatig trainingen aan telers over hoe ze de bomen het beste kunnen verzorgen voor een betere oogst."

Bron: thedailystar.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven