Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische gele watermeloen uit Griekenland

Hello Sunshine watermeloen trekt aandacht retailers

Lema heeft haar reputatie op de markt voor biologisch fruit aan twee zaken te danken. Ten eerste aan het feit dat deze specialist in biologisch fruit Grieks is en ten tweede omdat zij altijd weer  nieuwe producten aan haar klanten aanbiedt via de 'Lema Boutique', zoals het bedrijf het zelf noemt. 

"In de Lema Boutique bieden we alternatieven aan voor bekende producten. Van Soreli-kiwi's en bloedsinaasappelen tot aan verse gojibessen, vijgen en speciale meloenrassen, kortom alle producten die ofwel geweldig smaken dan wel zich op een andere manier onderscheiden," zegt Diana Levi, directeur van Lema. 

Het idee om zelf een biologische gele mini-watermeloen te telen, leek dan ook een ideale manier om deze twee kenmerken van het bedrijf samen te laten komen. 

“Vorige zomer kwamen we onze gele watermeloen voor het eerst tegen op een kleine fruitmarkt in Peloponnese. Het ras dat we daar ontdekten was erg groot van formaat en dat is zeker niet ongewoon in Zuid-Europese landen. Ook was het fruit op conventionele wijze geteeld door een lokale teler. We waren echter zo onder de indruk van de smaak en externe kwaliteit dat we mogelijkheden zagen om er iets mee te doen."

Lema startte een onderzoek naar gele watermeloenrassen en experimenteerde met verschillende smaken om het ideale ras te vinden en zo een begin te kunnen maken met de teelt van de eerste biologische gele watermeloenen in Griekenland.  

“Het ras dat we kozen bevatte weinig pitten en had een gewicht tussen de twee en vier kilo. We testten ook pitloze rassen maar we wilden geen concessies doen aan de smaak, vandaar onze keuze. Onze telers in het westen van Griekenland omarmden het idee meteen en samen hebben we het uitgevoerd."

"Deze week kwamen de eerste pallets meloenen in ons pakstation aan en we zijn in ons nopjes. De meloenen zijn perfect rijp, hebben knapperig vruchtvlees en een nasmaak die aan honing doet denken. Ze zijn bovendien heerlijk sappig en hebben een verfrissende smaak."

“Hoewel we aan dit project begonnen zijn met steun van een aantal van onze bestaande klanten moeten we toegeven dat we dankbaar zijn dat steeds meer retailers en groothandelaren even enthousiast zijn over ons product. We zijn ervan overtuigd dat onze gele watermeloenen de nieuwe zomertrend zullen worden! De merknaam Hello Sunshine spreekt voor zich want wie houdt er nu niet van  zonneschijn of de herinnering aan de heerlijke smaak van een koel stuk watermeloen aan de Griekse kust..." 

Voor meer informatie:
Diana Levi
Lema Organic
Tel: +31 682 854 251
Email: [email protected] 
www.lema-organic.nl 

Publicatiedatum: