Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van den Borne, FleurenTech en Soil Services bundelen kennis in nieuw bedrijf

SoilMasters scant, bemonstert en adviseert voor een optimale bodemvruchtbaarheid

Van den Borne Aardappelen, FleurenTech en Soil Services International bundelen hun kennis in het nieuwe bedrijf SoilMasters. Via een nieuwe, geavanceerde bodemscanner brengen zij de bodem in kaart en bepalen wat de beste punten zijn om deze te bemonsteren. De bodemmonsters worden geanalyseerd met de unieke Kinsey-Albrecht bodemanalyse, waarna een nauwkeurig bemestingsadvies, gekoppeld aan taakkaarten, wordt vastgesteld. Daarmee is het mogelijk om veel gerichter te werken aan bodemvruchtbaarheid en het rendement van teelten in alle sectoren te verhogen.

"Precisielandbouw betekent voor ons meer en betere data verzamelen om daarmee de juiste adviezen te kunnen geven om het bodemgebruik verder te optimaliseren. Een betere bemesting levert onze klanten geld op en zorgt daarnaast voor gezonde gewassen, meer opbrengst en een duurzamer landgebruik." Aan het woord is Yannick Smedts van SoilMasters. Hij heeft de afgelopen jaren vanuit FleurenTech veel ervaring opgedaan met het scannen van bodems. "In samenwerking met Soil Services International en Van den Borne Aardappelen voegen we hier nieuwe, waardevolle dimensies aan toe", aldus Yannick.

Geavanceerde bodemscan
"Bij SoilMasters maken we gebruik van een bodemscanner, die met behulp van een Elektro Magnetische Inductie sensor (EMI-sensor), de elektrische geleidbaarheid van de bodem meet", vertelt Yannick. "De gemeten EC-waarden gebruiken we om de beste bemonsteringslocaties vast te stellen", vult Marco van Gurp, die vanuit Soil Services International in SoilMasters deelneemt, aan. "Deze posities worden zo gekozen dat alle verschillende bodemsituaties in een perceel worden bemonsterd." De uitkomsten van het Kinsey-Albrecht bodemonderzoek gecombineerd met de indirecte vruchtbaarheidsmeting door de bodemscanner maken het mogelijk om voor iedere m2 te komen tot het beste bodemmanagement. "Ons doel is om met simpele tools, juiste data en praktische aanbevelingen te komen tot een gezonde bodem, die met minder meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen goed presteert", aldus Marco.

Webportaal
De derde partner in SoilMasters, Jacob van den Borne, heeft als aardappelteler en expert op gebied van precisielandbouw inmiddels veel ervaring opgedaan met deze aanpak. "Deze nieuwe methode combineert het beste uit verschillende werelden en heeft echt meerwaarde. Cijfers worden veel nauwkeuriger, waardoor je er veel meer mee kunt doen. Het is allemaal heel toegankelijk. Alle data staat in ons eigen webportaal en is te koppelen aan ieder managementsysteem. Hiermee is de data veilig opgeslagen en blijft altijd toegankelijk voor de boer."

"Met de oprichting van SoilMasters bundelen we onze kennis én krachten op het gebied van bodemscans, analyses en precisielandbouw. Zo versterken we de innovatiekracht. Bovendien kunnen we met drie partijen ook meer energie stoppen in het uitrollen van deze nieuwe mogelijkheden", besluit Yannick.

Voor meer informatie: [email protected], [email protected] en www.soilmasters.com 

Publicatiedatum: