Robots als logistieke hulp bij druivenoogst

Het opstarten van een AI-bedrijf in de tuinbouw vereist het vaststellen van specifieke gebruikssituaties en het bepalen met welke groenten- en fruittelers er het beste kan worden gewerkt. Toen Burro.ai een robot ontwikkelde die in staat is om automatisch te rijden om producten tussen arbeiders te vervoeren, koos het ervoor om zich in eerste instantie te richten op de tafeldruivensector.

Andere agrarische AI-starters zoals Ceres Imaging richtten zich daarentegen op hoogwaardige boomgaardgewassen zoals amandelen en gespecialiseerde gewassen zoals wijngaarden. Beveiligingsdronemaker Sunflower Labs wordt gebruikt in de cannabisteelt.

Vorige maand begon het bedrijf met het leveren van zijn eerste commercieel beschikbare robots aan druivenkwekers in de buurt van Coachella, Californië. Dit project bouwt voort op een eerdere samenwerking met de California Table Grape Commission en de Western Growers Association.

Burro's robots worden speciaal gemaakt voor sectoren die afhankelijk zijn van menselijke arbeid om producten te plukken, het tegenovergestelde van bijvoorbeeld teeltbedrijven die afhankelijk zijn van een sterk gemechaniseerde trekker. Een groep van zes robots kan maximaal 60 arbeiders ondersteunen.

De robot van Burro verplaatst druiven van plukkers naar verpakkers, die druiven in clamshells zetten waarna het fruit wordt geladen en verscheept naar de supermarkten.

Volgens venturebeat.com hoopt het bedrijf te beginnen met de verkoop aan tafeldruiventelers in de VS en uiteindelijk uit te breiden naar andere delen van de wereld. Daarnaast wil het bedrijf nieuwe robots ontwikkelen voor andere gewassen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven