Michaël Wilde: "Laten we als bio-branche met z'n allen ideeën aandragen!"

Rijksoverheid wil inkopen met impact voor duurzaam herstel

Rijksoverheid is op zoek naar ideeën voor het inzetten van inkoop voor duurzaam herstel. Corporate Sustainability Manager Ivo Bonajo geeft op LinkedIn aan dat Rijksoverheid wil inkopen met impact. "Wij willen duurzaam herstel uit de crisis. Jij ook? Doe dan met ons mee." Bionext-directeur Michaël Wilde juicht het initiatief van Ivo toe. "De overheid vraagt om input. Laten we daar als biologische sector massaal op reageren en de rijksoverheid oproepen om biologische producten te gaan inkopen met als doel dat in 2026 alle publiek gefinancierde maaltijden biologisch zijn!"

De oproep op LinkedIn luidt als volgt:

Wij zijn op zoek naar jouw idee voor het inzetten van inkoop voor duurzaam herstel. Kunnen we bijvoorbeeld, via inkoop, bijdragen aan het verminderen van al het plastic afval dat zich nu ophoopt, of zijn er nieuwe kansen aan te dragen voor het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Wat kunnen we doen om duurzame bedrijvigheid te creëren?

Onze oproep: mobiliseer je collega's voor een brainstorm of doe een boswandeling, en denk een idee uit. Stuur deze naar duurzamebedrijfsvoering@rijksoverheid.nl.

Elk idee belonen we met een kleine sociale attentie. Voor de vijf beste ideeën gaan Sammy Hadad, Wolter van der Vlist, Rozemarijn Everts, Richard Lennartz en ik een opdrachtgever vinden binnen het Rijk, om van het idee meteen inkooppraktijk te maken.

We zijn op zoek naar ideeën vanuit de inkoopcommunity van het Rijk. Dat neemt niet weg dat ideeën van anderen ook welkom zijn. Deze nemen we als het kan ook mee of zullen we onder de aandacht brengen bij collega's buiten de inkoop en/of buiten het Rijk. En: integriteit en publieke meerwaarde staan voorop. Op directe acquisitie van een specifiek product of dienst door een commerciële partij zullen we dus niet ingaan.

Voor meer informatie: duurzamebedrijfsvoering@rijksoverheid.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven