Drie wijzigingen in biologische bemesting

Een belangrijk uitgangspunt in de biologische landbouw is het sluiten van de kringloop en mest is daar een belangrijk onderdeel van. De biologische sector wil het gebruik van biologische mest op biologische percelen verder stimuleren. Het minimale percentage A-meststoffen is daarom vanaf 2020 verhoogd. Skal Biocontrole herinnert eraan dat per 1-1-2020 de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Vanaf 1 januari 2020 moet minimaal 70% van de stikstof uit A-meststoffen afkomstig zijn. Het percentage A-meststof is dus verhoogd van 65% naar 70%.
  • Het ‘doorschuiven’ van mest is per 1 januari 2020 verboden. Dit betekent dat een biologische veehouder geen biologische mest mag afvoeren om vervolgens gangbare mest aan te voeren.
  • De excretieforfaits voor biologische schapen en geiten zijn per 1 januari 2020 gewijzigd. Excretieforfaits worden door de Rijksoverheid vastgesteld. De gewijzigde excretieforfaits voor geiten en schapen vindt u hier. De brief van het Ministerie van LNV over deze wijzigingen vindt u hier.

Wat betekent dit voor u?
Houd rekening met de bovenstaande wijzigingen tijdens de bemesting in 2020. Zorg er hierbij voor dat in 2020 geen 65% maar 70% van de stikstof afkomstig is uit A-meststoffen.

Voor meer informatie: www.skal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven