Brazilië ziet 15% jaarlijkse groei in bio-producten

Tijdens de online workshop 'Trends and Agreement on Organic Equivalence between Chili and Brazil', gehouden door ProChile op 8 juni, presenteerde Clauber Cobi Cruz, directeur van Organis, een studie, waarmee hij verslag uitbrengt over de markt en de consumptie van bio-producten in Brazilië.

Cobi benadrukte de grote kansen die in Brazilië bestaan voor bio-producten, aangezien volgens de APAS-enquête van 2019 46% van de respondenten aangaf dat ze graag meer biologische, natuurlijke en gezonde producten in de schappen van de supermarkten zouden zien. Deze categorie laat een groei van 15% per jaar zien. Het benadrukt tegelijkertijd dat er in Brazilië 21.175 biologische teeltbedrijven zijn, wat 65% meer is ten opzichte van 2016.

Op de vraag 'Hebt u de afgelopen 30 dagen biologische producten geconsumeerd?' antwoordde slechts 19% 'nee', een percentage dat veel lager is dan de 85% die negatief heeft geantwoord in 2017. Dit alles toont de consumptiegroei en de interesse van de consumenten om dit soort biologische producten aan te schaffen.

Wat de prijzen betreft zegt 77% van de respondenten die meestal biologische producten consumeren, dat deze veel duurder of duurder zijn dan conventionele producten, waarbij interessant is dat 72% op de vraag of zij een hogere prijs gerechtvaardigd vinden, zegt dat dit gerechtvaardigd is. Uit de enquête bleek ook dat 36% van de respondenten aangaf meer biologische groenten te consumeren dan biologisch fruit.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven