Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hopen hiermee de rest van de sector te inspireren"

bloomon introduceert boeket van 100% biologische bloemen: Bio-bos

Duurzaamheid is voor bloomon een belangrijk thema. Door de korte keten van kweker tot consument genieten klanten extra lang van de bloemen en worden weinig bloemen weggegooid. In 2020 zet bloomon nieuwe, proactieve stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo lanceert bloomon als eerste landelijke speler een gemengd boeket van 100% biologische bloemen: de Bio-bos. Hiermee biedt bloomon klanten in heel Nederland en België de mogelijkheid om biologische bloemen te ervaren. De Bio-bos is vanaf 18 juni tot eind september, of zolang de bloemen beschikbaar zijn, verkrijgbaar in gelimiteerde oplage."Onze ambitie is om structurele stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en hiermee ook de rest van de bloemensector te inspireren", aldus Joris van der Els, Chief Sustainability Officer bij bloomon. "De Bio-bos is een belangrijke eerste stap in die ambitie op het gebied van het verminderen van gebruik van bestrijdingsmiddelen. We zijn trots dat we dit als eerste landelijke speler kunnen doen, zeker als je bedenkt dat minder dan 0,1% van alle bloementeelt in Nederland biologisch is. Wij hopen dat het aanbod van biologische bloemen de komende jaren zal toenemen. Dat is goed voor natuur, dier, mens en milieu."Biologische bloemen
De afgelopen jaren hebben veel kwekers waarmee bloomon werkt al grote stappen gezet op het gebied van verduurzaming van hun bedrijf. Denk daarbij aan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, micro-organismen, maar ook het opwekken van duurzame energie en LED-verlichting in de kassen. Met de lancering van de Bio-bos gaat bloomon tijdelijk een stap verder. "We zouden ze wel willen hebben in alle soorten en maten en het hele jaar door. Maar het aanbod van biologische bloemen van Nederlandse bodem is nog beperkt en ze zijn alleen tijdens de zomermaanden verkrijgbaar", aldus Anton van Duijn, style director bij bloomon.

Voor de Bio-bos wordt alleen samengewerkt met Nederlandse biologische kwekers die enkel biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken en een Skal-certificaat hebben. Biologische bloemen worden in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld. Dat wil zeggen met gebruik van natuurlijke meststoffen en sterke rassen, mechanische onkruidbestrijding en diversiteit op en rond het veld om natuurlijke vijanden te stimuleren.

Julian Langelaan. 

Eén van de biologische kwekers waar bloomon mee samenwerkt voor de Bio-bos is Julian Langelaan van Op Beemster Klei in Middenbeemster: "Doordat biologische bloemen op kleine schaal beschikbaar zijn, is dit voor veel mensen nog onbekend terrein. Hopelijk draagt de aandacht die bloomon creëert bij aan het bekender worden van biologische bloemen en leidt dit uiteindelijk tot meer biologische bloementeelt."

Deze video geeft een kijkje 'achter de schermen' bij de biologische bloemenkweker Julian Langelaan:

Bio-bos: 100% biologische bloemen van lokale kwekers
De allereerste Bio-bos zomereditie is gevuld met vrolijke bloemen in blauwe, gele en lichtroze tinten - met de pioenroos als grote seizoensfavoriet. Korenbloemen van verschillende hoogtes zorgen voor een speels effect. Omdat biologische bloemen doorgaans iets korter zijn, is het boeket speciaal ontworpen voor een small vaas. De komende maanden volgen er nog twee designs: een nazomer- en een herfsteditie. Van elke editie is een beperkte oplage van tussen de 250 en 500 stuks per week beschikbaar. bloomon houdt de bos tijdens de productie en het vervoer bewust strikt gescheiden van de reguliere boeketten, om eventuele besmetting en vermenging te voorkomen. Daarom wordt de Bio-bos in een box van 100% gerecycled karton verpakt. Daarnaast wordt er bio-based bloemenvoeding van Chrysal meegeleverd. De verpakking hiervan is tevens biologisch afbreekbaar; deze kan in de groenbak weggegooid worden. bloomon is de eerste bloemist die deze nieuwe bio-based voeding gebruikt.De bloomon Bio-bos is verkrijgbaar van 18 juni tot eind september (of zolang de bloemen beschikbaar zijn) en is te bestellen via deze pagina. Prijs: € 24,95. Persoonlijk kaartje (optioneel): € 1,95. Bijpassende small vaas: € 9,95.Over bloomon
bloomon is de online bloemist voor stijlvolle bloemen. De verse seizoensbloemen in unieke designs worden rechtstreeks van de kweker tot aan de deur bezorgd. Het bloemenaanbod bestaat uit de inmiddels bekende bloomon Original - een modern, luchtig en speels boeket verkrijgbaar in drie maten - en de lijn bloomon Atelier: keer op keer een volledig andere creatie van de bloemkunstenaar. Het is ook mogelijk om eenmalig de bloomon Flowergram, de cadeaubos of een giftcard te bestellen. In juni 2020 lanceert bloomon voor het eerst een boeket van biologische bloemen: de Bio-bos. bloomon is sinds eind 2019 aangesloten bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI). Vanaf 15 juni 2020 zijn alle producten van bloomon klimaatneutraal, van de kweker tot aan de voordeur. bloomon is in 2014 opgericht door Patrick Hurenkamp, Bart Troost en Koen Thijssen. Hun missie: bloemen waar iedereen blij van wordt.

Voor meer informatie: www.bloomon.nl 

Publicatiedatum: