Van stratenmaker naar zorgboer

Vijftien jaar geleden gooit stratenmaker en barman Dirk de Bruin het roer om. Hij gaat de zorg in. "Ik ben oud-gereformeerd opgevoed, dus je naaste liefhebben als jezelf is er bij mij met de paplepel ingegoten." Volgens Dirk moet de zorg anders, met veel meer persoonlijke aandacht. Daarom heeft hij een bijzondere combinatie gemaakt. Zijn zorgboerderij in Oosterwolde heeft vijf bewoners, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Zij helpen hem met de verzorging van een aantal kuddes grote grazers, waaronder het Black Angus-rund waarmee hij diverse natuurgebieden beheert. En zo slaat hij twee vliegen in een klap: het combineren van een nuttige dagbesteding voor de jongeren met het produceren van een zo duurzaam mogelijk stukje biologisch natuurvlees. Culinair expert Alain Caron komt in (een herhaling van) het programma Binnenstebuiten een kijkje nemen en weet uiteraard wel raad met dat biologisch rundvlees.

Klik hier -op de foto van het gerecht - om het fragment terug te kijken. 

Bron: KRO-NCRV


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven