Van 'afvalproduct' naar exclusief product

Boerderij Eyckenstein is een biologisch circulair landbouwbedrijf.  Jacob Beeker zag dat de stiertjes van de Jersey melkkoeien voor de gangbare veeteelt niets waard waren en werden gedood omdat ze te langzaam groeiden. Om te voorkomen dat deze dieren meteen na de geboorte werden afgevoerd als afval bedacht hij een mooi plan. In plaats van afval maakte Beeker er een exclusief product dat in restaurants nu op de kaart staat. Op Eyckenstein krijgen deze stiertjes namelijk de beste zorg, mooie grote weilanden en eigen voer van de biologische boerderij. Jacob Beeker maakte van een 'afvalprodukt' een exclusief product. Er hoeft geen veevoer aangeleverd te worden, alles wordt verbouwd op eigen weides. En in de boerderijwinkel vind je allerlei duurzame streekproducten van eigen boerderij en collega boeren.

Voor meer informatie: www.jerseyvleesbestellen.nl en www.goodfoodclub.nu

Bron: Natuur en Milieufederaties

 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven