Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Hall Larenstein voor het derde jaar op rij de duurzaamste hogeschool van Nederland

Na een spannende ontknoping kwam om 12:00 uur afgelopen zaterdagmiddag het verlossende woord: Van Hall Larenstein mag zich ook in 2020 weer de duurzaamste hogeschool van Nederland noemen! Bij het beoordelen van de onderwijsinstellingen werd gelet op de integratie van duurzaamheid binnen de onderdelen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering en de integratie van de SDG's binnen deze thema's. Van Hall Larenstein scoorde 341 van de 350 te behalen punten.

Erkenning door studenten en collega-instellingen
De SustainaBul is dé ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Het is een initiatief van het landelijk studentenplatform 'Studenten voor Morgen' met als doel duurzaamheid binnen de instellingen voor hoger onderwijs te stimuleren. De ranking is gebaseerd op de mate waarin de onderwijsinstellingen duurzaamheid hebben geïntegreerd in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

Uitslag SustainaBul 2020.

De Sustainabul werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Deze keer, vanwege de coronamaatregelen, in de vorm van een online event genaamd Groene Peper (voorheen de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs - NDDHO).

Vier sterren AISHE
Naast het behalen van de SustainaBul voor de hogeschool als geheel, scoorde de opleiding Bos- en Natuurbeheer van Van Hall Larenstein onlangs ook haar vierde AISHE-ster. AISHE is het keurmerk voor Duurzaam Hoger Onderwijs, ter beoordeling aan adviesorganisatie Hobéon. Met AISHE wordt duurzame ontwikkeling in hogescholen en universiteiten gemeten. Volgens het auditteam beschikt het opleidingsteam over 'brede expertise op het gebied van duurzame ontwikkeling en leidt het studenten op tot beginnende change agents met een proactieve, ondernemende en kritische houding'.

De opleiding Bos- en Natuurbeheer is de vijfde hbo-opleiding in Nederland met deze hoge beoordeling op het gebied van duurzaamheid. Onder de overige vier vallen onder andere de opleidingen Milieukunde en Kust- en Zeemanagement van Van Hall Larenstein.

Over Van Hall Larenstein
Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Van Hall Larenstein verzorgt diverse bachelor- en (professional) master-opleidingen, associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp.

Voor meer informatie: www.hvhl.nl 

Publicatiedatum: