Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bekijk het tweede deel van het #foodfriend-debat online

"Het grote gesprek moet gevoerd worden, anders blijven we rommelen"

In het tweede deel van het #foodfriend-debat over de toekomst van landbouw en voeding gaat een 'panel van vier' dieper in op de observaties van Herman Wijffels, die op 12 mei op Foodlog verscheen. Boer, wetenschapper, journalist en een jongerenvertegenwoordiger plaatsen hun observaties bij ‘gezondheid’ als landbouwparadigma van de toekomst. Waar zit de speelruimte voor verandering? Gaat het om landbouw of om ruimtelijke ordening? Hoe gaan we de schuldenlast van de landbouw oplossen? Hebben we niet een heel andere grondpolitiek nodig?

Deelnemers aan het tweede #foodfriend-gesprek zijn Alex Datema, voorzitter van BoerenNatuur en melkveehouder in Beerta; wetenschapper Melanie Peters, directeur van het Rathenau Instituut; Lianne de Bie, directeur van Slow Food Youth Network NL (SFYN); Dick Veerman, filosoof en hoofdredacteur van Foodlog; en Herman Wijffels, onder andere emeritus hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de UU. Het gesprek wordt als vanouds geleid door Felix Rottenberg met bijdragen van organisatoren Wouter van der Weijden en Bert van Ruitenbeek.

Een uitgebreid verslag is te vinden op Foodlog. 

Dit panelgesprek is het tweede van een dubbel tweeluik in het kader van It’s the food, my friend. De vorige keer ging het gesprek met Herman Wijffels wederom over 'de speelruimte voor veranderingen in ons voedselsysteem'.

Het volgende debat in deze elfde jaargang van It’s the food, my friend zal online op Foodlog plaatsvinden vanaf 13 juni, met het thema Klimaatneutrale landbouw in 2050. De sprekers zijn prof. Rogier Schulte (WUR) en Gert Jan van den Born (PBL).

Partners
Slow Food Youth Network (SFYN)
Transitiecoalitie Voedsel
Rode Hoed

Mediapartner
Foodlog.nl

Deze debatserie wordt mede mogelijk gemaakt door:
Agrifirm
Did-it
Rabobank
Royal Cosun
Timeli
Triodos Foundation

Bron: Foodlog

Publicatiedatum: