Skal presenteert nieuwe meerjarenvisie

Skal heeft een meerjarenvisie gepresenteerd, om adequaat te kunnen reageren op alle uitdagingen die op haar afkomen. Die uitdagingen zijn volgens Skal divers: van het lanceren in 2021 van de nieuwe biologische EU-verordening voor de biologische productie, aanhoudende groei van de biologische sector tot en met de toenemende politieke én publieke belangstelling voor het toezichtproces op de biologische productie.

Uitgangspunten meerjarenvisie
In afstemming met LNV, de biologische sector en de medewerkers
van Skal is deze nieuwe meerjarenvisie opgesteld. Op 31 oktober 2019 gaf het bestuur haar mandaat voor dit meerjarenplan. Daarmee is de meerjarenvisie 2020-2023 de leidraad waarlangs de
ontwikkelingen bij Skal gaan plaatsvinden. De meerjarenvisie bevat vijf uitgangspunten: Skal bewaakt aantoonbaar de biologische waarden voor de consument. Skal houdt de kosten van certificering en toezicht zo laag mogelijk door te vernieuwen en te digitaliseren. Skal organiseert de basisprocessen strak om zo flexibel te kunnen reageren op ontwikkelingen. Het sanctiebeleid van Skal is adequaat en effectief. Skal neemt verantwoordelijkheid voor de onderlinge relaties in de toezichtsketen.

De uitwerking van deze vijf punten is hier te lezen. Het bevat ook een terugblik op de meerjarenvisie van 2016-2019.

Voor meer informatie: www.skal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven