Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Organic Produce Netwerk mede-gastheer algemene sessie tijdens United Fresh LIVE!

United Fresh Produce Association en Organic Produce Network zullen op woensdag 17 juni om 16:00 uur tijdens United Fresh LIVE! samen een algemene sessie verzorgen, die zal worden geleid door Tonya Antle, medeoprichter en vicevoorzitter van OPN. Deze zal gewijd zijn aan de toekomst van bio na de coronacrisis.  


Links: Tonya Antle.

"We zijn blij samen te mogen werken met het Organic Produce Network voor de presentatie van deze dynamische algemene sessie", zegt Tom Stenzel, voorzitter en directeur van United Fresh. "Zoals blijkt uit onze FreshFacts on Retail-rapporten laat de afzet van bioproducten een consistente groei zien. Consumenten tonen steeds meer belangstelling voor biologische AGF en het is belangrijk dat we deze kans benutten om een verdere groei na de corona-pandemie mogelijk te maken."  

"Biologische groenten en fruit sluiten volledig aan bij de veranderende consumententrends, zoals gezondheid en welbevinden, voedselveiligheid, maatschappelijke impact en transparantie," zegt Antle. "We kijken ernaar uit om deze toekomstige groeikansen verder te verkennen tijdens United Fresh LIVE!"

Uit een onlangs verschenen rapport van OPN bleek dat de afzet van biologische AGF in de maand maart met 22% was gestegen tegenover een stijging van slechts 1,8% in de maanden januari en februari en hiermee de afzet van conventionele AGF voorbij streefde. Het volume bio-AGF dat in maart werd afgezet, groeide met 25,8%, ten opzichte van 4,1% in januari en februari. In totaal bereikte de omzet in maart een bedrag van €498,4 mln tegenover €1,4 mld in het eerste kwartaal. 

United Fresh LIVE! is een virtueel evenement om de AGF-sector samen te brengen, ervaringen uit te wisselen, nieuwe zakelijke mogelijkheden en innovaties te verkennen die bepalend zullen zijn voor een succesvolle toekomst van de sector. Deze sessie maakt onderdeel uit van de vijf algemene sessies die gehouden zullen worden in de week van 15 juni. 

De inschrijving voor United Fresh LIVE! is gratis, klik hier om u aan te melden voor dit evenement.

Voor meer informatie:

Mary Coppola
United Fresh Produce Association
Tel: +1 (202) 303-3425 
[email protected] 
www.unitedfresh.org

Publicatiedatum: