Awe Sum Organics

Nieuwe oogst biologische Mexicaanse druiven wordt binnenkort in VS verwacht

Awe Sum Organics in Arizona zal vanaf 18 mei beginnen met het verladen van haar nieuwe oogst pitloze rode en witte biologische Fair Trade druiven uit het Mexicaanse Sonora. De pitloze blauwe druiven zijn vanaf volgende week weer beschikbaar en het nieuwe biologische ras Candy Snaps vanaf begin juni. 

De biologische Mexicaanse druiven van Awe Sum Organics zullen van half mei tot eind juni verkrijgbaar zijn. Alle rassen worden geleverd in zakken verpakt in dozen van 8 kilo (90 dozen per pallet). 

Naar verwachting zal de Mexicaanse druivenoogst zo'n 20% lager uitvallen dan in 2019. De vroege witte pitloze rassen liepen vorstschade op waardoor er maar half zoveel druiven zullen worden verpakt.

De biologische druiven uit het Mexicaanse Sonora dragen het Fair Trade-keurmerk, wat inhoudt dat een deel van de aankoopprijs terug wordt gegeven aan de arbeiders en de lokale gemeenschap waar het fruit wordt geteeld, geoogst en verpakt. De Fair Trade-premie wordt gebruikt voor belangrijke projecten voor de lokale bevolking, zoals schoolboeken en medische faciliteiten. 

Daarnaast garandeert het Fair Trade-keurmerk dat arbeiders een eerlijk loon verdienen en hun werk veilig kunnen doen. De voordelen van Fair Trade zijn tijdens de huidige gezondheidscrisis belangrijker dan ooit. 

"Al onze Awe Sum Organic-druiven uit Sonora zijn Fair Trade gecertificeerd, net zoals onze biologische druiven uit Peru. We vinden het belangrijk om iets terug te doen voor de lokale gemeenschappen die betrokken zijn bij de teelt, oogst, het verpakken en verladen van onze druiven."

"Naast onze rode, witte en blauwe pitloze rassen zullen we binnenkort ook het biologische druivenras Candy Snaps op te markt brengen. Dit nieuwe ras heeft een verfijnde, zeer zoete tropische smaak," aldus David Posner, directeur en oprichter van Awe Sum Organics. 

 

Voor meer informatie:
Joe Feldman
Awe Sum Organics
Tel:  831.462.2244 
joe@awesumorganics.com  
www.awesumorganics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven