Bij ‘t Melkhuusje is alles biologisch

Midden in het centrum van Kootwijkerbroek ligt de boerderij van de familie Van Middendorp. Een bedrijf met biologisch melkvee en biologische legkippen. Al jaren worden daar eieren en melk verkocht vanuit ’t Melkhuusje.

“Een boerderij in het hart van het dorp. Waar zie je dat nog? Maar in Kootwijkerbroek kan het”, zegt Bert van Middendorp. Zijn grootvader begon ooit naast de huidige locatie met boeren. In 1932 werd de plek opgesplitst en ontstond de boerderij zoals we die vandaag de dag kennen. Bert is de derde generatie op de boerderij. In 2012 vond de omschakeling plaats naar biologisch melkvee. Wat de kippen betreft, maakten de 9.000 moederdieren in 2017 plaats voor 6.000 biologische legkippen. Sindsdien is het bedrijf volledig biologisch. Momenteel worden op de boerderij 50 biologische melkkoeien met bijbehorend jongvee en de biologische legkippen gehouden.

De familie Van Middendorp heeft heel bewust voor biologisch boeren gekozen. “Dan mag er geen gebruik worden gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Ook worden er zo min mogelijk diergeneesmiddelen gebruikt. Dat is gezond voor mens en dier en ook nog eens goed voor de natuur. Zowel de koeien als de kippen gaan zoveel mogelijk naar buiten. Behalve in de winter, dan houden we de koeien binnen,” vertelt Bert van Middendorp.

Lees verder in 't Kootwijkerboekje.

Bron: De Valk Wekerom

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven