"We doen ons best om weidevogels te beschermen"

Vorig jaar nam men zich bij Boerderij Boterhuys voor om weidevogels te beschermen. "Maar we kwamen er achter dat er weinig te beschermen viel, ze waren allemaal gevlogen. Dus zijn we vooral bezig gegaan met ons land aantrekkelijker te maken voor weidevogels." 

Via Instagram meldt boer Smul dat het maaien op vier percelen wordt uitgesteld tot 15 juni. Er is een greppel plas dras op een hol gelegen perceel. Op een nieuw ingezaaid perceel werden ook kruiden ingezaaid. En er wordt meer ruige mest gebruikt. "En natuurlijke onze standaard biologische werkwijze, zoals geen chemische kunstmest en gewasbescherming en wel weidegang voor de koeien, waardoor er sowieso al een meer diverse flora in de weilanden ontstaat." 

"We zijn zeer benieuwd of en hoe dit de weidevogelpopulatie kan helpen maar aan ons en de zoekende weidevogelvrijwilligers zal het niet liggen.We hebben het idee dat we al meer activiteit van vogels zien op onze percelen maar misschien is dat wel wishful thinking na een seizoen. Feit is dat we vorig seizoen een kievitsnest hadden en nu 'al' twee." 

Wie wil helpen nesten te zoeken, kan zich bij Boerderij Boterhuys melden.

Voor meer informatie: www.boerderijboterhuys.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven