Presentatie weidevogelkennisdag beschikbaar

Op 27 februari organiseerde het Kenniscentrum voor Weidevogels een weidevogelkennisdag. Op het programma stonden verschillende lezingen over bijvoorbeeld het aanvalsplan Grutto of een weidevogelvriendelijke stal. Presentaties van de dag zijn inmiddels beschikbaar.

Ruim 200 weidevogelliefhebbers wisten 27 februari de weg te vinden naar Joure voor de Weidevogelkennisdag 2020. Het doel van deze dag was om kennis over de weidevogel te delen. De deelnemers kregen een interessant en gevarieerd programma aangeboden waarin verschillende onderwerpen rondom optimaal weidebeheer aan bod kwamen.

Grutto aanvalsplan
De dag bestond uit plenaire lezingen en deelsessies rondom verschillende thema's en onderzoeksresultaten. Het aanbod was zeer gevarieerd. Zo vertelde Pieter Winsemius iets over het 'Grutto aanvalsplan' en Kars Veling van de Vlinderstichting zoomde in op het aantal nog aanwezige insecten in het Friesland. Ook was er aandacht voor het project Koeien & Kruiden, waarin de focus ligt op welk effect kruidenrijk grasland op de gezondheid van de koe heeft. Theun Vellinga lichtte de 'weidevogelvriendelijke stal' toe.

Daarnaast vertelde een Pieter Sjoerdsma van Staatbosbeheer iets over het lopende project waarin samenwerking aan natuurherstel centraal staat. Herman Steeghs deelde zijn ervaringen met het akkervogelbeheer in de praktijk. Alle presentaties van de dag zijn beschikbaar via deze link.

Bron: Groen Kennisnet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven