Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coronamaatregelen duidelijk zichtbaar bij Zaailing Natuurvoeding

"Dikke folie van het plafond tot aan de grond"

Tholen - In de Leidse natuurvoedingswinkel Zaailing zijn de nodige maatregelen getroffen vanwege het coronavirus. Om zowel klanten als winkelpersoneel te beschermen, zijn vorige week al plastic schermen bij de kassa's en de balie van de versafdeling geplaatst. Ook geven pijlen aan wat de looplijn is. En het personeel draagt handschoenen.

"We laten niks aan het toeval over, veiligheid staat voorop. Zowel de medewerkers als de klanten tonen hun dankbaarheid. Voor de afscherming van de kassa en balie hebben we dikke folie gebruikt. Deze loopt van het plafond tot aan de grond, voor optimale bescherming. Daarnaast staan er op een aantal strategische plekken in de winkel hygiƫnische reiniger waar de klanten en het personeel hun handen kunnen reinigen.Er zit bij de kassa's alleen een klein gat in de folie om te kunnen pinnen", vertelt ondernemer Paul van Ginkel. Hij geeft aan dat naar aanleiding van de persconferentie van maandagavond de maatregelen nog verder verscherpt zijn. "We hebben posters opgehangen met instructies en er mag maar een maximaal aantal mensen naar binnen."

Ook bij Zaailing merkten ze een enorme toestroom aan klanten na de persconferentie die Premier Rutte op donderdag 12 maart hield. "We hebben een enorme stormloop achter de rug. Het 'hamsteren' begon die middag al vanaf ongeveer 16:00 uur. Ondanks deze toestroom van veel nieuwe klanten hebben wij voor bepaalde producten nog voldoende voorraad, bijvoorbeeld vitamine C, pasta, bonen in conserven, toiletpapier etc. Ook de orders in onze webshops stroomden binnen. Dit vlakt nu gelukkig weer af. We zijn nu vooral bezig met het opvullen van de lege plekken in de schappen. Al met al kunnen we zeker spreken van een bizarre tijd."

Looproute langs AGF heen.

En terug. 

Voor meer informatie:

Paul van Ginkel
Zaailing Leiden
Hooigracht 41
2312 KN Leiden
0715 146917
[email protected] 
www.zaailing.com