Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse Planet Organic kondigt overname aan van As Nature Intended

De Britse gezondheid en welzijn-retailer Planet Organic heeft As Nature Intended, een keten van zeven in Londen gevestigde biologische en natuurlijke voedingswinkels, overgenomen.

Planet Organic heeft zich gericht op het openen van 10 nieuwe winkels in de regio Groot-Londen binnen de komende vijf jaar. In 2019 opende Planet Organic een nieuwe winkel in Queen's Park, Noord-Londen, waardoor het aantal winkels op acht komt. Met de aankoop van As Nature Intended breidt de winkelketen zijn aantal winkels uit tot de grootste gespecialiseerde biologische retailketen in het Verenigd Koninkrijk.

Planet Organic werd in 1995 opgericht door Renée Elliot en in 2018 werd Inverleith LLP de meerderheidsaandeelhouder om de groei van het bedrijf te helpen uitbreiden. As Nature Intended werd opgericht in 1999.

Ben Thomson van Planet Organic: "Deze deal stelt ons in staat om de missie van Planet Organic te bevorderen om voeding en producten te leveren die zowel gezond zijn voor onze klanten als voor de planeet. We delen een soortgelijke visie als As Nature Intended, een bedrijf dat, net als Planet Organic, het welzijn met hoge milieunormen bevordert. Beide organisaties geloven dat de toekomst van High Street retailing ligt in het aanbieden van ervaringsgericht winkelen voor de gemeenschappen waar we gevestigd zijn."

"Beide organisaties geloven dat de toekomst van High Street retailing ligt in het aanbieden van op beleving geïnspireerd shoppen. Op korte termijn ligt onze primaire focus op ervoor zorgen dat we er zijn om onze klanten, en de klanten van onze nieuw verworven winkels, te ondersteunen bij de uitbraak van het coronavirus. We hebben zeer deskundig personeel dat kan helpen bij het beantwoorden van vragen over welke voedingsmiddelen, supplementen en leefstijlveranderingen we kunnen maken om de immuniteit en het algemene welzijn te helpen verbeteren."

"Op de langere termijn kan Planet Organic door deze overname snel uitgroeien tot locaties die we al als ideaal voor ons merk hebben geïdentificeerd. Met de toevoeging van As Nature Intended winkels zullen we de grootste biologische retailketen in het Verenigd Koninkrijk zijn met plannen om verder te groeien naarmate de populariteit van gezond voedsel toeneemt."

Planet Organic's CEO Peter Marsh: "Planet Organic is de oorspronkelijke biologische supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk. Er is niets wat we leuker vinden dan onze klanten te zien ontspannen en kletsen onder het genot van een kopje koffie, een immuunsysteem stimulerende sap, of hen te helpen om op een milieuvriendelijke manier te winkelen, te genieten van onze onverpakte producten, thuis composteerbare verpakkingen en ons zero-food afvalbeleid. De manier van winkelen die wij bieden is de toekomst. We kijken ernaar uit om deze Planet Organic-aanpak aan te bieden aan de nieuw verworven winkels in nieuwe gemeenschappen." 

Caroline Gooding, eigenaar en CEO van As Nature Intended, die nu uit haar functie stapt, zei het volgende: "Planet Organic is een verbazingwekkend complementair bedrijf, dat soortgelijke winkels in Londen exploiteert, met een beperkte overlap met ons eigen bedrijfspand, en bovenal een vergelijkbare missie nastreeft en onze kernwaarden deelt."

"Hoewel ik het natuurlijk jammer vind dat ik het einde van dit 20-jarige avontuur heb bereikt, ben ik er vast van overtuigd dat een stap terug nu in het belang is van As Nature Intended, mijn collega's en onze klanten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het bedrijf in zeer bekwame en geëngageerde handen geef en dat de nieuwe eigenaren in staat zullen zijn om de kansen te benutten voor wat nu de grootste en beste operator in deze markt wordt".

Bron: naturalproductsglobal.com 

Publicatiedatum: