VS: Zuivelmerk Horizon Organic wil tegen 2025 klimaatpositief worden

Horizon Organic, het grootste door de USDA gecertificeerde biologische zuivelmerk ter wereld, wil tegen 2025 klimaatpositief zijn, zo heeft het Amerikaanse bedrijf aangekondigd. 

Het doel van Horizon Organic is om het eerste Amerikaanse zuivelmerk te worden waarvan de gehele toeleveringsketen klimaatpositief is. Als merk dat altijd een pionier is geweest op het gebied van vooruitgang in de biologische sector, zal Horizon Organic eerst klimaatneutraal worden, en dan verder gaan om de extra uitstoot te verminderen en te compenseren, zodat deze niet in de atmosfeer terechtkomt en ze klimaatpositief kunnen worden. 

"Klimaatverandering is de grootste uitdaging van onze tijd. We hebben geen tijd meer te verliezen, de voedselteelt en landbouwsector moeten zich verder ontwikkelen", zegt Mariano Lozano, de directeur van Danone Noord-Amerika, het moederbedrijf van Horizon Organic. "Hieronder valt het helpen van onze boerenpartners met het implementeren van baanbrekende regeneratieve bodempraktijken; managementprogramma's voor veevoeder en -dieet; en energie-efficiëntie." 

In de VS draagt de landbouw volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency voor ongeveer 10% bij aan de totale uitstoot van broeikasgassen. 

De weg om klimaatpositief te worden zal starten met Horizon Organic's nieuwe volle melk genaamd Growing Years, het eerste gecertificeerde klimaatneutrale product van het merk. De melk wordt tegen het eind van 2021 op de markt gebracht en zal beschikbaar zijn in verpakkingen van 1,9 liter. 

Horizon Organic zal tot 2025 doorgaan met het bevorderen van productcertificeringen in directe samenwerking met familiebedrijven. Het merk is al begonnen met het certificeringsproces met The Carbon Trust2 en werkt samen met vele andere organisaties, waaronder The Organic Trade Association en Green America's Center for Sustainability Solutions.

Het merk is op dit moment de levenscyclusanalyse aan het afronden en een panel van onafhankelijke deskundigen zal de resultaten hiervan gaan evalueren. De beoordeling van de levenscyclus zal specifieke mijlpalen opleveren die ervoor moeten zorgen dat ze uiteindelijk volledig klimaatpositief kunnen worden. 

Om klimaatpositief te worden, zal Horizon Organic ook gaan samenwerken met onze meer dan 600 directe boerenpartners om een zekere landbouwtoekomst voor iedereen te garanderen. In de komende vijf jaar zal Horizon Organic prioriteit geven aan en zich richten op vier specifieke onderwerpen: 

  • Het steunen van boerenfamilies: Horizon Organic gaat het Horizon Farmer Investment Fund (HFIF) lanceren om boerenfamilies te steunen bij het invoeren van duurzamere praktijken.
  • Het invoeren van praktijken die positief voor het klimaat zijn: Onder de maatregelen van Horizon Organic vallen energie-efficiëntie, bodemherstel, en management van veevoeder en hun dieet. Gedurende een vijfjarige samenwerking zal EcoPractices een diepgaande analyse uitvoeren van de duurzaamheid en bodemgezondheid om onze inspanningen op dit gebied te volgen en advies te geven.
  • Maatregelen op het bedrijf: Het merk investeert in geoptimaliseerde transport- en distributiemogelijkheden, hernieuwbare energiebronnen, een verminderde uitstoot bij zijn fabrieken en verbeterde verpakkingen. Tegen het eind van het jaar zal 100% van Horizon Organic's drankverpakkingen gecertificeerd zijn door het Forest Stewardship Council.
  • Het investeren in de vermindering en compensatie van de koolstofuitstoot: Het merk zal de processen en het sekwestratiepotentieel binnen zijn waardeketen verbeteren. Als aanvulling op hun koolstofverminderingsstrategie zal Horizon Organic nieuwe projecten gaan helpen ontwikkelen die de koolstofuitstoot compenseert en verwijdert, grotendeels gericht rondom de Amerikaanse landbouw. 

Voor meer informatie: www.horizon.com

Bron: New Hope Network


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.