Biologisch onderzoek in de Hoeksche Waard

Hoekschewaards Landschap (HWL) organiseert ook dit jaar weer cursussen en lezingen. Denk hierbij aan onderwerpen als duurzaamheid, vlinders, planten, zeehonden, vissen en paddenstoelen. De eerste cursusavond vindt plaats op dinsdag 24 maart in Klein Profijt in Oud-Beijerland (Zalmpad 11) van 19:30 tot 21:30. Inloop vanaf 19:00.

De cursus betreft o.a. ‘Hoe tel je nu vogels, die vliegen toch weg? En wat is eigenlijk het nut van vogels tellen?’ Dit zijn opmerkingen die we binnen HWL regelmatig horen. En inderdaad, voor de leek lijkt het tellen van vogels een zinloze en nutteloze exercitie. Laat staan het vangen of bestuderen van muizen, libellen of paddenstoelen. Maar hoe tel je nu vogels, waarom zou je muizen vangen, hoe vang je vlinders of kom je te weten welke vleermuizen hier voorkomen?

Op tal van dit soort vragen proberen we in deze cursusavond antwoord te geven. We gaan ons verdiepen in de verschillende manieren van biologisch onderzoek, maken kennis met zeldzame soorten of de voor- of achteruitgang van sommige soorten en ontdekken hoe rijk en bijzonder de Hoeksche Waard gelukkig nog is. Het belooft een boeiende avond te worden waarbij u misschien zelf wel enthousiast wordt om hieraan een bijdrage te leveren.

De avond zal worden verzorgd door Janus Verkerk die jaren bestuurslid is geweest van HWL en aan de basis stond van een aantal werkgroepen.

De kosten van deze cursusavond zijn 3 euro voor leden HWL en 5 euro voor niet-leden. Gaarne inschrijven voor deze cursusavond via cursussen@hwl.nl.

Voor meer informatie: www.hwl.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven