Coprohníjar Bio

Almería telt enkele nieuwe faciliteiten uitsluitend gewijd aan bio-teelt

Geteisterd door de prijzencrisis beleeft de AGF-sector in het Spaanse Almería geen al te beste tijden. Toch blijven de telers het beste van zichzelf geven om kwaliteitsvolle producten op de markt te brengen. Een voorbeeld daarvan zijn de nieuwe faciliteiten van de coöperatie Coprohníjar die uitsluitend gewijd zijn aan bio-teelt.

Sinds oktober 2019 beschikt de coöperatie over een magazijn van 12.000 m² voor de verwerking, verpakking en opslag van biologische groenten en fruit. Coprohníjar wil zich daarmee een plek veroveren aan de top van de internationale teelt, verwerking en afzet van bio-producten. Naast de bouw van het magazijn in de gemeente Los Pipaces de San Isidro heeft de coöperatie ook speciale machines aangeschaft voor de verwerking van biologische tomaten, courgettes en komkommers.

Het doel is om de kwaliteit van de productie te verbeteren en de export uit te breiden. 97% van de omzet betreft de afzet in EU-landen.

De nieuwe infrastructuur was nodig om de toename van de teelt op te vangen daar het bio-areaal van 90 tot 150 hectare gestegen is tijdens het lopende seizoen. Het volume bio-groenten neemt daardoor naar verwachting met 35% toe. De machines draaien al maar komen pas op kruissnelheid vanaf de maand maart met de verwerking van de lentegroenten.

De voorzitter van de telersvereniging, Juan Segura, kondigt aan dat met de nieuwe faciliteiten de telers de marge hebben om nog te blijven doorgroeien en dat voor geruime tijd. Er kunnen immers 25 tot 30 miljoen kilo in verwerkt worden. Ook kan, indien nodig en op gelijk welk moment, de machines en de ruimte ingezet worden om producten te verwerken van de conventionele teelt.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven