Nieuwe productielijn voor De Valk Wekerom

Twee fabrieken onder één dak

In Lunteren en Meppel produceert De Valk Wekerom jaarlijks zo’n 255.000 ton veevoeder per jaar voor pluimvee-, rundvee-, geiten- en varkenshouders. Het biologische voer werd door derden geproduceerd, maar door toenemende vraag wilden ze dit zelf doen. Dat kan nu op hun nieuwe biologische productielijn, die door Strukton werd geïnstalleerd.

Foto's: Strukton

Twee fabrieken onder één dak
Een slimme biologische veevoederproductielijn náást de bestaande productielijn voor veevoeder. Dat was de wens van de veevoerleverancier. En kon die reguliere lijn ook blijven draaien tijdens de installatie? Natuurlijk, zo verzekerden de monteurs van Strukton Worksphere. Zij installeerden een innovatieve biologische veevoederlijn terwijl de processen in de rest van de fabriek doorliepen. Het resultaat: twee strikt gescheiden fabrieken onder één dak voor nog meer output en efficiëntie. Tijdens de bouw werd de biologische productielijn strikt gescheiden van de reguliere lijn om te voldoen aan de strenge eisen voor biovoer. 

Dat de monteurs al ervaring hadden in de branche, hielp. Installaties als de wals, hamermolen, menger mixer en perser werden efficiënt ingesteld. Hierdoor verloopt de productie snel, duurzaam en goed. De touchscreens voor besturing zijn handig in gebruik. Hierdoor hoefde De Valk Wekerom relatief weinig extra personeel aan te nemen voor aansturing van de nieuwe biolijn. Tot slot is die lijn zo opgebouwd dat het de verwachte groeiende vraag in de toekomst kan opvangen. 

Bron: Strukton

Voor meer informatie:
Coöperatie De Valk Wekerom 
www.dvw.nl

Strukton
www.strukton.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven