Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse Latte Art Kampioenschappen met biologische melk

De Specialty Coffee Association (SCA) Nederland en Zuivelrijck zijn een samenwerking aangegaan voor de Dutch Latte Art Championship. Zuivelrijck verbindt zich voor een periode van minimaal 2 jaar als exclusieve melkpartner aan de voorrondes en finalerondes georganiseerd door SCA Nederland. De biologische melk van Zuivelrijck zal vanaf april 2020 worden gebruikt tijdens voorrondes en finales van de Nederlandse Latte Art Kampioenschappen.

SCA Nederland organiseert jaarlijks het officiële Nederlandse Latte Art Kampioenschap. De barista’s worden hierbij uitgedaagd om hun creativiteit te laten zien. Tijdens dit kampioenschap draait het namelijk om de “looks” van de koffiecreaties.

Bij latte art schenkt de barista glad opgeschuimde melk op een espresso, waarmee figuren kunnen worden gemaakt. De deelnemers krijgen tien minuten de tijd om een getrainde jury omver te blazen met hun creatie. In de finale schenkt een deelnemer zes dranken: twee sets van twee identieke free pour latte’s en een set van twee identieke designer latte’s (hier mogen ze onder andere ook ‘edgen’ en kleurstof gebruiken). De jury beoordeelt onder andere of de latte art identiek is, creatief, met contrast en daarnaast kijken ze naar de algehele performance.

Een aantal jaren geleden introduceerde Zuivelrijck als eerste in Nederland de biologische koffiemelk in cupjes in combinatie met bio/fairtrade rietsuikersticks. Het biologische assortiment bestaat verder o.a. uit chocolademelk en volle melk. De biologische melk die door veel barista’s wordt gebruikt vanwege de volle smaak, is nu dus ook de officiële melk voor het Nederlandse Latte Art Kampioenschap.

“De ontwikkeling van koffie in Nederland is belangrijk voor Zuivelrijck. De meeste Zuivelrijck melk wordt gebruikt in combinatie met koffie voor het maken van cappuccino en latte in de horeca. We zien een belangrijke rol voor de SCA om specialty coffee in Nederland naar een hoger niveau te brengen. We ondersteunen dit graag en daarom zijn we deze samenwerking aangegaan,” aldus René van der Veen van Zuivelrijck.

Voor meer informatie: www.zuivelrijck.nl 

Publicatiedatum: