26 februari

Masterclass 'Verdienmodel kringlooplandbouw'

Een realistisch verdienmodel voor kringlooplandbouw: waar staan we en hoe komen we er? Op 26 februari organiseren het Nationaal Groenfonds en NVR Kring Noord een masterclass over dit onderwerp. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Minister Carola Schouten presenteerde in 2018 haar visie “Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden” met als missie “Nederland als koploper in kringlooplandbouw”. In 2019 gevolgd door het “Realisatieplan visie LNV: op weg met nieuw perspectief”. In Noord Nederland hebben de provincies Drenthe, Groningen en Friesland de handen ineen geslagen en samen met het Rijk een Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw gesloten. Om van natuurinclusieve (kringloop)landbouw een succes te maken, is het belangrijk dat er een realistisch verdienmodel is voor de boer.

Sprekers: Wim Stegeman (#biologische boer), Jeen Nijboer (projectmanager Food & Agri Rabobank Nederland), Rob van Eijck (investment manager Nationaal Groenfonds) en Marc Jansen (directeur Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Met toelichting over en kansen voor de Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw door Titian Oterdoom (Programmamanager Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw Noord NL).

Locatie: De Melkfabriek, Peizerweg 2 te Bunne (Dr.)

Meer informatie over het programma en aanmelden is hier te vinden.

Bron: Nederlandse Vereniging van Rentmeesters


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven