Deelnemende winkels maken zich op voor vakjuryronde

Eerste ronde Biowinkel Awards afgelopen

Tot en met afgelopen vrijdag 15 februari konden consumenten nog hun stem uitbrengen op hun favoriete bio-winkel binnen de Biowinkel Awards. Dat is het event om de branche van bio speciaalzaken in de spotlights te zetten. Inmiddels is de consumenten reviewronde gesloten en worden alle stemmen geteld. De 3 winkels binnen een categorie met de hoogste consumentenbeoordeling, gaan door naar de volgende ronde: de vakjuryronde.

De Biowinkel Awards is dit jaar compleet vernieuwd. In tegenstelling tot de oude opzet, wordt er niet 1 winkel verkozen tot beste bio winkel, maar zullen er 3 winnaars in 6 categorieën zijn. Hierbij maakt iedereen even veel kans om te winnen of je nu een grote of een kleine winkel bent, of je nu een formulewinkel bent of een zelfstandige winkel. Winkels konden zich aanmelden voor de categorie waar zij het meest trots op zijn.

"Nieuwsgierig naar uitkomsten"
Van begin januari tot half februari werden klanten aangespoord om via de website www.biowinkelawards.nl een korte vragenlijst in te vullen voor hun favoriete winkel. Bas Derksen van de Groene Weg Nijmegen is zeer enthousiast over deze opzet. Bas: "De uitgebreide stemronde voor consumenten vonden wij zeer interessant. Onze klanten moesten niet alleen stemmen, maar ook beoordelen. Omdat dit anoniem gebeurde, durfden klanten ook hun mening te geven. Dit laat niet alleen zien waar onze sterke punten liggen, maar ook waar verbeterpunten voor ons zijn. Wij hebben er daarom ook veel energie ingestoken en ik weet ook zeker dat veel van onze klanten een review hebben ingevuld. Wij zijn heel nieuwsgierig naar de uitkomsten van deze ronde."

"Bewustwording bij onze klanten"
Voor Henriette van Natuurlijk Henriette uit Dongen was de consumentenronde ook een belangrijke reden om mee te doen. Henriette: "Wij zijn pas een jaar geleden gestart en hebben nog veel te leren. De consumentenronde in de Biowinkel Awards waarbij onze klanten een review over onze winkel konden invullen, maakte het voor ons heel interessant om mee te doen. Het is heel fijn om op deze manier feedback te krijgen. Bovendien merk je nu ook echt een verandering bij onze klanten. Het lijkt wel alsof ze nu veel meer zaken opvallen in onze winkel, zoals het feit dat wij veel minder verpakkingen gebruiken of dat je zelf je bakjes mee kunt namen. Het invullen van vragen over onze winkel, heeft echt geleid tot bewustwording. Voor ons heeft deelname aan de Biowinkel Awards nu al echt goed gewerkt en daar zijn wij superblij mee."

Van week 10 tot en met week 12 worden de 3 winnende winkels in een categorie bezocht door verschillende vakjury’s. Voor iedere categorie is een deskundige vakjury van 3 leden samengesteld. De uitkomsten van deze juryronde worden tijdens een speciale bijeenkomst op 31 maart bekendgemaakt. Dan wordt duidelijk welke winkels 1e, 2e of 3e van hun categorie zijn geworden. Bas van De Groene Weg Nijmegen: "Natuurlijk willen wij graag winnen, maar het mooie van deze Awards is dat het de hele biologische branche positief in het nieuws brengt."

Meer informatie over de Awards op www.biowinkelawards.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Joyce van den Bos (06 20062485) of Yvonne Servaas (06 13710621).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.