Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bee-O start met verkoop biologisch gecertificeerde bollen op pot

Bee-O start met de verkoop van bol op pot en hoopt hiermee een fundament te leggen voor meer vraag naar biologische producten in de sierteelt.

Vanaf vandaag zal een assortiment van biologisch gecertificeerde bollen op pot beschikbaar zijn voor de handel. Bee-O heeft een grote partij vastgelegd bij Eric Nederstigt, die al jaren tracht zijn biologische hyacinten, narcissen en blauwe druifjes te vermarkten. 

En dat bleek de afgelopen jaren steeds weer zeer lastig omdat Eric zelf niet de logistiek kon verzorgen. “Nu Bee-O een locatie heeft binnen de veiling kunnen de biologische producten mee in de dagstromen. Een vereiste voor meer directe handel en webshop verkopen. Ik hoop dat het met Bee-O wel lukt een grotere afzet voor elkaar te krijgen”, aldus Eric Nederstigt.

De biologisch gecertificeerde bol-producten zijn vanaf maandag 17 februari verkrijgbaar.

Brent Kaandorp van Bee-O: “Wij hebben ingezet op de fijnmazige logistiek. En dat goed te regelen. Er zijn best wat bloemisten in Europa die een paar bakjes bio producten wekelijks willen kopen. Met Bee-O proberen we die via de groothandel te bedienen. Met een locatie in de bloemenveiling in Aalsmeer moet dat mogelijk zijn.”

Bee-O is inmiddels gekoppeld met een aantal groothandels en exporteurs die direct de bloemisten bedienen. Brent gaat verder: “wij sturen een flink aantal nieuwsbrieven naar bloemisten en roepen hen op om bij hun leverancier naar biologische producten te gaan vragen. En wij hopen natuurlijk ook op een wat actievere houding van de handel. Er komt zo een flinke partij los van de biologische bollen op pot en wij hopen dat er een aantal exporteurs zijn die ons gaan helpen deze te vermarkten. Dat hebben we wel nodig.”

Bee-O vraagt hulp bij de groothandel
Bee-O werkt met FreshPortal en kan gemakkelijk koppelen met de groothandel. Ook heeft Bee-O een eigen webshop waar dan via de koppeling met de groothandels voor bloemisten ook eenvoudig is uit te boeken. Vanaf vrijdagmiddag staat een mooi assortiment bol op pot in de voorraad en de mensen van Bee-O hopen deze week op veel aanvragen voor koppelen van groothandels. 

Brent Kaandorp: “Maar we hopen ook op gewone directe verkoop van een paar Deense lagen, of een volle CC met Biologische bol-op-pot-producten. Ik vraag hierbij de groothandel dit in hun nieuwsbrieven ook kenbaar te maken. Zo kunnen we samen biologisch groter maken! Als dat lukt, hebben we een mooi fundament gelegd en awareness voor het biologische product en zal de vraag mondjesmaat toenemen. En dan kan het aanbod meegroeien. Dat is waar we het voor doen bij Bee-O”.

Meer informatie is te vinden op de website www.bee-o.nl

Publicatiedatum: