Zuivelboerderij start crowdfunding campagne

Weerribben Zuivel wil met investeerders verder verduurzamen

Om verder te verduurzamen gaat Weerribben Zuivel  een samenwerking aan met lokale investeerders middels crowdfunding bij Oneplanetcrowd.

Zonnepanelen en nieuwe apparatuur
Door de toename van de vraag naar ambachtelijke biologische producten is het bedrijf de laatste jaren hard gegroeid. De biologische zuivelboerderij wil voorop blijven lopen in de biologische zuivelsector en daarom wil eigenaar Klaas de Lange een volgende stap zetten in verduurzaming van de boerderij en de zuivelverwerking. Dit door onder meer zonnepanelen te plaatsen, productie-apparatuur te vernieuwen waardoor de houdbaarheid van producten wordt verlengd, het introduceren van een duurzame vernieuwde verpakking en de bedrijfsvoering te optimaliseren waardoor er o.a. bespaard wordt op energie en het afvalwater vermindert. Voor deze investeringen, en voor het vergroten van de kapitaalkracht is financiering nodig.

Klaas de Lange

Weerribben Zuivel is een van de weinige boerenbedrijven die op ambachtelijke wijze op de boerderij zuivel produceren. De melkveehouderij van Weerribben Zuivel levert de melk voor de biologische zuivelproducten die in eigen fabriek geproduceerd worden. Dat maakt het bedrijf uniek.

Het bedrijf is bekend van de merken Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel. Deze zijn onder andere te vinden in de schappen bij Ekoplaza en Odin. Ook worden de producten geleverd aan Hellofresh, La Place, Bagels & Beans en de betere horeca. Biologische ingrediënten worden veel verkocht aan biologische bakkerijen, ijsmakers en andere verwerkers.

Crowdfunding
De crowdfunding via Oneplanetcrowd is bedoeld om stappen te nemen op het gebied van duurzaamheid en productiecapaciteit. De eerste enthousiaste investeerders hebben zich al gemeld. Voor geïnteresseerde investeerders is er nog de mogelijkheid om in te stappen. Men kan nu een lening verstrekken met 6% rente over een looptijd van 5 jaar.

Klik hier om meer te lezen over dit project.

Voor meer informatie: www.weerribbenzuivel.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven