Oproer combineert bier met plantaardige, biologische gerechten

"We werden wat hipper dan we gedacht hadden"

Een lege Utrechtse hal werd in 2016 door bierbrouwers Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers omgetoverd tot een heuse brouwerij met een café en restaurant. 'Oproer' staat er sindsdien op de gevel. Hier serveren ze bier met plantaardige en biologische gerechten. "Wat we wilden, was een plek creëren waar mensen ook als vegetariër goed kunnen eten. In de bierwereld was dit heel moeilijk. Overal waar je kwam, was bier gelinkt aan vlees en dat vonden we een beetje onzin. Net zoals bier alleen een 'mannending' zou zijn en geen vrouwending." 

Foto: Oproer Brouwerij

De zaken liepen zo goed, dat de brouwerij moest wijken om het café en het restaurant te laten groeien. Dat Oproer een echte hotspot werd, was puur toeval. "Toen wij begonnen, waren wij één van de weinigen die echt 100% plantaardig werkten en kwamen er zelfs mensen vanuit Amsterdam, omdat dat nog nergens werd gedaan op deze manier. De locatie is industrieel en dan komt er ook nog bij dat het een restaurant met een brouwerij is. We werden wat hipper dan we gedacht hadden." 

Lees verder bij de Cafékrant.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven