Bouwen met schimmels op weg naar een circulaire economie

De introductie van natuurlijke materialen, een nieuwe kijk op oude gebouwen en handel in grondstoffen. Het zijn slechts een paar ontwikkelingen die nodig zijn om tot een circulaire economie te komen. Een aantal mensen werkt al aan deze systeemverandering. DuurzaamBedrijfsleven zet vijf voorbeelden op een rij.

1. Bouwen met schimmels
De bouw is jaarlijks verantwoordelijk voor de helft van het grondstoffengebruik wereldwijd, terwijl slechts 1 procent van het aardoppervlak bestaat uit stedelijk gebied (3 procent van het landoppervlak). Dat moet anders, vindt Ehab Sayed, oprichter van Biohm. Sayed stelt dat het tijd is om, met de natuur als voorbeeld en zonder de aarde tekort te doen, de manier waarop we bouwen radicaal te veranderen.

Met zijn start-up werkt Sayed aan nieuwe, natuurlijke bouwmaterialen, die een lage impact op het milieu hebben. Zo combineert Biohm voor het product Orb (Organic Refuse Biocompound) landbouw- en voedselafval met een organisch bindmiddel. Doordat er geen chemicaliën aan zijn toegevoegd, is het natuurlijke materiaal 100 procent biologisch afbreekbaar, veganistisch en zelfs eetbaar. Alleen raadt Sayed dat laatste niet aan. “Je breekt er je tanden op.”

Lees verder bij DuurzaamBedrijfsleven


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven