Alnatura gecertificeerd als fietsvriendelijke werkgever

Alnatura ontvangt als eerste bedrijf in Darmstadt het Europese keurmerk 'gecertificeerd fietsvriendelijke werkgever' in zilver. De certificering wordt uitgegeven door de 'Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club' (ADFC).

Alnatura zet zich volgens ADFC voorbeeldig in voor de "coördinatie en organisatie van duurzame mobiliteit" evenals voor "infrastructuur en service". Concreet betekent dit dat er voor medewerkers die met de fiets komen op de Alnatura Campus een fietsgarage met reparatiemogelijkheden evenals kluisjes voor het opladen van pedelec en e-bike accu's ter beschikking staan. In het kantoorgebouw bevinden zich douches en kleedkamers die gebruikt kunnen worden door fietsers die lange afstanden af moeten leggen.
Andere bevorderende maatregelen zijn de mogelijkheid om een werkfiets te leasen, de ondersteuning bij het gebruik van openbaar vervoer evenals aanbiedingen door partners. Zo bevinden zich op de Alnatura Campus een Call-a-Bike-station van de Deutsche Bahn en een carsharing-station van book-n-drive. De vrij toegankelijke E-laadpaal van 'Elektrizitätswerke Schönau' (EWS) werd begin november in gebruik genomen.

Onderscheiding van het mobiliteitsconcept door de Bondsregering
In 2017 werd het mobiliteitsconcept van Alnatura reeds door de Bondsregering onderscheiden. Het initiatief 'mobil gewinnt' ondersteunt bedrijven die zich inzetten voor een duurzame mobiliteit van hun medewerkers. Met de verhuizing naar Darmstadt heeft de bio-handelaar nu een groot aantal maatregelen van het concept succesvol gerealiseerd.

Bron: Alnatura  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven