Groene voornemens in 2020

De Overstapweken van Bio lekker voor je

22 procent van de Nederlandse consumenten koopt (ongeveer) evenveel biologische- als niet-biologische voedingsmiddelen. Bijna de helft van de biologische kopers koopt nu zelfs meer biologische producten dan voorheen. De argumenten die consumenten aanhalen om voor biologisch te kiezen, zijn de effecten op het milieu en het ruimere assortiment (maart 2019, Ruigrok Netpanel). Bio lekker voor je zet zich in om alle Nederlanders meer en vaker biologisch te laten eten. Ook de Europese Commissie noemt biologische voeding een oplossing voor klimaatverandering, het beschermen van biodiversiteit, en duurzame voedselproductie (Green Deal, december 2019). De keuze voor biologisch eten is dan ook een extra mooi voornemen voor het nieuwe jaar. Bio lekker voor je ondersteunt consumenten over te stappen op biologisch eten met de 'De Overstapweken'. De campagne start op 6 januari.

De Overstapweken
De boodschap is simpel: 'Stap over op biologisch eten'. Gedurende drie weken loopt de campagne waarbij de voordelen van biologische producten in de spotlight worden gezet. In deze campagne laat Bio lekker voor je zien hoe leuk én makkelijk het is om dagelijks het verschil te maken. "Wij hopen dat we met de Overstapweken zo veel mogelijk mensen kunnen overtuigen om in het nieuwe jaar nog vaker voor biologisch te kiezen. Het past perfect bij iedereen die duurzame en groene voornemens heeft. Januari is daarom het moment om over te stappen naar biologisch", aldus Joyce van de Bos (Manager Marketing & Communicatie, Bionext).

Waarom biologisch?
De campagne biedt verdiepende informatie over de bijdrage die consumenten leveren door biologische voeding te kiezen. Door deze keuze doen consumenten niet alleen iets goeds voor zichzelf, maar ook voor de wereld. Biologisch voedsel wordt immers in samenwerking met de natuur geproduceerd. De producten zijn rijk van smaak en maken het makkelijk om dagelijks een verschil te maken. Bij het produceren van biologische producten wordt rekening gehouden met het welzijn van dieren en met de natuur. Zo investeren biologische kopers in een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. 

Bio lekker voor je sprak vijf verschillende 'overstappers'. Lees hieronder waarom zij de overstap hebben gemaakt.

1. Alfred (eigenaar van een biologisch restaurant in Eindhoven): ''Ons restaurant zit middenin de natuur. Ik heb daardoor het gevoel dat we ook iets moeten teruggeven. Als consument kun je met de bewuste keuze voor biologisch eten meewerken aan de biodiversiteit. In ruil daarvoor krijgt je gerechten die lekker zijn: het is dus een win-winsituatie.''

2. Aaltje (vanwege haar ziekte overgestapt naar biologische voeding): ''Ook vóór mijn ziekte ben ik er altijd van overtuigd geweest dat ons lichaam door de jaren heen gewend is geraakt aan bewerkte producten. Ik vond het dan ook niet zo’n gek idee om terug te gaan naar de basis: biologische producten zonder synthetische toevoegingen.''

3. Joost (biologische boer van een melkveebedrijf): ''Vanuit een milieuoogpunt gezien zorgt een biologische aanpak goed, of in elk geval beter, voor onze planeet. De grond is uiteindelijk toch de basis van mijn bedrijf. Op de lange termijn, levert biologische teelt dus meer op. Daarnaast vind ik de zorg voor mijn dieren erg belangrijk.''

4. Claudia (vanwege holistische redenen overgestapt naar een biologische levensstijl): ''Jezelf mogen voeden is een cadeautje -elke dag weer- en het is dan ook een feest om het eten voor te bereiden. We eten de hele dag door en je bepaalt daarbij zelf wat je wel en wat je niet eet. In je bewustzijn kun je voelen wat voedsel met je doet en je moet wat mij betreft luisteren naar de signalen die je lijf je geeft.''

5. Paula (moeder van twee kinderen - geeft hen een biologische opvoeding mee): ''Een van de belangrijkste redenen is dat ik mijn kinderen wil meegeven dat we verantwoordelijk zijn voor de planeet en hoe we daarmee omgaan. Het gaat niet zo goed met de aarde, dus daar moeten we met z’n allen goed voor zorgen. Als je kunt kiezen voor biologisch eten en daarmee kunt bijdragen aan duurzaamheid, dan moet je dat doen, vind ik.''


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven