Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe Bionext-directeur maakt kennis met de gehele keten

Michaël Wilde: "Wij moeten meer naar buiten met ons sterke verhaal"

Tholen - Michaël Wilde is sinds 1 november directeur van Bionext. De leukste uitdaging volgens hem is om de communicatie vanuit de biologische sector naar buiten toe te verbeteren. "Ik vind dat we als sector veel meer naar buiten moeten treden met ons mooie en sterke verhaal. Daar slagen we tot nu toe onvoldoende in, terwijl dit verhaal actueler is dan ooit."

Voor Michaël staat eerlijkheid hierin voorop: "Wij hebben als biologische sector nog huiswerk te doen. Daarover gaan we transparant over communiceren. Het draait om goede verhalen vertellen en tegelijkertijd authentiek en eerlijk zijn over de aspecten die beter kunnen. Dit maakt ook de boodschap over dingen die wel goed gaan geloofwaardiger."

Dit varken wilden maar wat graag een selfie met Michaël maken. 

Twaalf bedrijfsbezoeken in twee dagen
De nieuwe directeur van Bionext beschikt vooral over ervaring in de AGF. Daarom laat hij zich maar wat graag informeren over de andere onderdelen van de keten. Begin december heeft hij in twee dagen tijd heeft twaalf bedrijven bezocht in de noordelijke provincies. "Tijdens deze trip kon ik in de prachtige wereld van de pluimveehouderij, de varkenshouderij, de geiten- en de melkveehouderijen duiken. Het zijn allemaal idealisten en iedereen onderneemt vanuit zijn eigen kracht. Wat mij ook opviel is de bereidheid tot samenwerking. Ze verwelkomen nieuwkomers in de sector en willen ze graag helpen. Dit is echt kenmerkend voor onze sector."

Naast de bedrijfsbezoeken woonde hij een bijeenkomst van de Feriening Biologyske Boeren Fryslân bij (in het Fries). En de dag erna was hij welkom bij Biowad - de vereniging voor bio-akkerbouwers in Friesland en Groningen. "Ik heb in twee dagen tijd heel veel geleerd. En na deze bezoeken ben ik alleen maar enthousiaster geworden."

"Leuke achtbaan"
Nadat Bionext in de eerste sollicitatieronde niemand gevonden had, is Michaël in gesprek gegaan met verschillende mensen binnen de sector. "Ik was benieuwd wat zij er van zouden vinden als ik me kandidaat zou stellen. Zij reageerden unaniem enthousiast. Toen besloot ik te gaan solliciteren."

Hij heeft soms het gevoel in een achtbaan te zitten. "Wel een hele leuke achtbaan, laat dat duidelijk zijn. Naast alle gesprekken die ik overal voer, heb ik natuurlijk ook mijn taken als directeur. Ik had mezelf voorgenomen om de eerste maanden vooral te luisteren. Dat werkt goed, omdat ik alles heel interessant vindt. Ik voel me als een vis in het water en ben heel gelukkig met deze nieuwe stap." 

Voor meer informatie: wilde@bionext.nl, www.bionext.nl