Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aandelen kunnen vandaag worden overgedragen

Poging om overname Marqt te voorkomen mislukt

Marqt-oprichters Meike Beeren en Quirijn Bolle kunnen de overname van hun duurzame supermarktketen niet voorkomen. Afgelopen vrijdag wees de ondernemingskamer hun verzoek af. De aandelen kunnen vandaag worden overgedragen.

De oprichters willen met hulp van een investeerder Marqt zelf overnemen. Ze hadden de ondernemingskamer gevraagd de enige overgebleven bestuurder te schorsen en de aandelen tijdelijk niet-overdraagbaar te verklaren. De ondernemingskamer zegt dat zulke maatregelen alleen kunnen worden getroffen als er sprake is van 'uitzonderlijke en zwaarwegende omstandigheden' en daarvan is volgens de rechters geen sprake.

In oktober verloren Meike Beeren en Quirijn Bolle al een kort geding dat door de andere aandeelhouders was aangespannen. De voorzieningenrechter bepaalde dat zij hun aandelen moeten verkopen aan Udea. De oprichters vroegen om meer tijd om een bod te kunnen doen, maar de rechter oordeelde dat ze die kans al hadden gehad en dat de overeenkomst met Udea voldoende juridische basis biedt om de overdracht af te dwingen.

Bron: Retail News

Publicatiedatum: