Achterhoekpakket overgedragen aan Klein Broekhuizen in Wehl

Het ‘Achterhoekpakket’ is een wekelijks groenten- en fruitpakket met zoveel mogelijk verse biologische producten van Achterhoekse bodem. Met ingang van december zijn alle groentenabonnees van het pakket overgedragen aan biologische tuinderij Klein Broekhuizen in Wehl.

Het Achterhoekpakket met afhaalpunten, verspreid over de hele Achterhoek, bestaat al meer dan 20 jaar en was tot voor kort in handen van Distreko uit Winterswijk, het bedrijf van Rein en Alice van der Werff, dat zich nu volledig richt op de logistiek en afzet van biologische Achterhoekse groenten en fruit. Tuinderij Klein Broekhuizen in Wehl biedt al 5  jaar eigen pakketten aan in Doetinchem en de Liemers en met het overnemen van het Achterhoekpakket wordt nu de vrijwel hele Achterhoek met afhaalpunten tot aan Deventer bestreken.

Met de overgang blijven versheid, regionaliteit, flexibiliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Abonnees hebben veel keuzemogelijkheden en kunnen op maat een pakket samenstellen. Er kan groente uitgesloten worden en groente, fruit, zuivel en eieren kunnen bijbesteld worden. Mensen die in de winter geen aanvullende producten uit Zuid-Europa willen, ontvangen alleen in Nederland geteelde bio-groente.

De pakketten worden niet alleen gevuld met groenten geteeld door Klein Broekhuizen, maar ook met die van collega-bioboeren in de Achterhoek, zoals Korenblik in Warnsveld, de Haverkamp in Colmschate, Jan Weijsenfeld in Vorden of van zorgboerderij De Dennenkamp in Rekken.

Hierdoor ontstaat een grote variatie aan regionaal krakend vers geoogste groenten, direct van het land in het pakket en op veel afhaalpunten dichtbij de abonnees afgeleverd. De gevulde kratten gaan mee op transport met distributiebedrijf Distreko, zodat gebruik gemaakt wordt van hun al bestaande routenetwerk. Efficiënt én brandstof besparend.

Meer informatie over het Achterhoekpakket is te vinden op www.achterhoekpakket.nl.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven