Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reportage: René Pluijm bezoekt biologische bataat-teler

Teler Joep van de Bool teelt samen met zijn ouders op innovatieve en biologische wijze diverse exotische groenten, waaronder zoete bataat. En dat is vrij uniek, want vaak wordt dit product vrijwel alleen in warme, verre landen gevonden. René Pluijm bezocht het Limburgse Neer om te zien hoe de zoete bataat hier geteeld wordt.

Op biologische tuinderij De Waog telen ze al voor het 5e jaar zoete bataat op hun Nederlandse akkers. Joep en Wiel van de Bool houden dus wel van een uitdaging. Een van de moeilijkste aspecten van het telen van zoete bataat is de rassenkeuze. Inmiddels telen ze naast de standaard oranje bataat, ook witvlezige bataat met paarse schil en paarsvlezige bataat met paarse én witte schil.

Bron: Ekoplaza

Publicatiedatum: