Bevat hoge gehalten blauwzuur

Recall Alnatura lijnzaad

De Duitse drogisterijketen Müller roept een partij 'Alnatura lijnzaad' terug omdat het product veel blauwzuur bevat. De consumentenportal www.warningung.eu meldt dat de drogisterijketen de partij 'Alnatura-lijnzaad' terugroept omdat het hoge gehalten aan blauwzuur bevat. 

Het gaat om het volgende product: 'Alnatura lijnzaad gemalen', 200 gram. Partij: L6908083. Ten minste houdbaar tot 08.05.2020.

Producten met een andere houdbaarheidsdatum kunnen gewoon worden geconsumeerd.

Consumenten die de lijnzaad hebben gekocht, wordt geadviseerd het product niet te gebruiken en het terug te sturen of te brengen naar de verkooppunten.

Blauwzuur in lijnzaad
Lijnzaad bevat cyanogene glycosiden, chemische verbindingen die onder bepaalde omstandigheden blauwzuur kunnen afgeven. Overdosering kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid en symptomen van acute vergiftiging. 

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft bij de beoordeling van lijnzaad als kruidengeneesmiddel de algemene aanbeveling van 10 tot 15 gram lijnzaad 2 tot 3 keer per dag geclassificeerd als een mild laxeermiddel voor volwassenen, ouderen en adolescenten als effectief en veilig (EMA 2015 ).

Bron: Ökotest


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven